Quantcast

JAV dešrainių valgymo čempionas pasiekė naują rekordą

  • Teksto dydis:

Legendinis rajūnas Joey Chestnutas (Džojus Čestnatas), pravarde „Nasrai“, pasiekė naują rekordą, sukimšęs 70 dešrainių vos per 10 minučių ir susigrąžino čempiono titulą kasmet Niujorke rengiamose varžybose.

Per tradicines liepos 4-osios „Nathan's“ dešrainių valgymo varžybas Konio saloje 32 metų J. Chestnutas, gyvenantis Kalifornijoje, pademonstravo vėl esantis geriausios formos, atkovojęs titulą po to, kai jo 8 metus iš eilės trukusią pergalių seriją 2015-aisiais nutraukė Mattas Stonie (Metas Stounis), pravarde „Megarupūžė“.

Šiemet 24 metų M. Stonie pasirodė gerokai prasčiau, įveikęs tik 53 bandeles su Frankfurto dešrelėmis, ir liko antras.

Moterų varžybas trečiąsyk laimėjo 30-metė Miki Sudo, surijusi 38,5 dešrainio.

Ši konkursas, rengiamas vieno iš žinomiausių Amerikoje dešrainių gamintojų „Nathan's Famous, Inc.“ gyvuoja jau apie šimtmetį. Varžybos rengiamos kasmet liepos 4-ąją, Amerikai švenčiant Nepriklausomybės dieną.

Dalyviai kemša dešrainius, užgerdami bandeles vandeniu, kad būtų lengviau nuryti, pašokinėdami ir kraipydamiesi, kad stambūs kąsniai lengviau nuslinktų į skrandį.

J. Chestnutas reguliariai treniruojasi, vienu kartu dažnai suvalgydamas 35–70 dešrainių, taip pat gerdamas daug vandens, kad jo skrandis liktų išsitempęs.

Šįkart J. Chestnutas pagerino savo paties rekordą, pasiektą per varžybas 2013-aisiais, kai suvalgė 69 dešrainius. Birželio 25-ąją per kvalifikacinį etapą jis sugebėjo per 10 minučių nugurkti 73,5 dešrainio.

Jeigu varžybų dalyviai pradeda vemti, jie diskvalifikuojami.

Tūkstančiai žmonių susirinko stebėti varžybų, kurias transliavo nacionalinė sporto televizija ESPN. Šių metų „Natan's“ prizų fondą sudarė iš viso 40 tūkst. dolerių.

J. Chestnutas garsėja ir kitais rajumo pasiekimais: pernai jis vos per 12 minučių sukirto 205 vištų sparnelius, o anksčiau šiais metais surijo 30 gyros (graikiškų kebabų) per 10 minučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių