Quantcast

Japonijoje mirė seniausias pasaulyje vyras

  • Teksto dydis:

Seniausias pasaulyje vyras Sakari Momoi (Sakaris Momojis) mirė Japonijoje, būdamas 112 metų, antradienį pranešė vienas pareigūnas.

S.Momoi, kuris gimė keli mėnesiai prieš broliams Wrightams (Raitams) atliekant pirmąjį sėkmingą skrydį, mirė sekmadienio vakarą, sakė pareigūnas į šiaurę nuo Tokijo esančiame Saitamos mieste, kur tas vyras daug metų gyveno.

Seniausiu pasaulyje vyru S.Momoi buvo užregistruotas pernai, būdamas 111 metų. Jis mirė nuo inkstų nepakankamumo vienuose slaugos namuose Tokijuje.

„Gavome žinią nuo jo šeimos ... kad jo sveikata pablogėjo prieš savaitę ar dvi“, - nurodė pareigūnas Saitamoje.

1903 metų vasario 5 dieną gimusiam S.Momoi, buvusiam mokyklos direktoriui, praeitais metais buvo įteiktas Guinnesso (Gineso) pasaulio rekordų knygos sertifikatas, sakantis, kad jis yra pripažintas seniausiu pasaulyje tebegyvenančiu vyru.

Tąsyk S.Momoi, vilkėdamas juodą kostiumą, baltus marškinius ir sidabro spalvos kaklaraištį, sakė susirinkusiems žurnalistams, kad kol kas į kapus nesiruošia.

„Noriu pagyventi dar apie dvejus metus“, - jis tąsyk aiškino tyliu balsu.

S.Momoi gimė Minamisomos mieste Fukušimos prefektūroje, kuri 2011 metais smarkiai nukentėjo nuo 9 balų žemės drebėjimo ir katastrofinio cunamio, sukėlusią didžiausią branduolinę avariją po 1986-ųjų Černobylio katastrofos.

Kaip nurodo Jungtinėse Valstijose įsikūrusi Gerontologijos tyrimų grupė, seniausio pasaulyje vyro titulas perėjo japonui Yasutaro Koide (Jasutarui Koidei), kuriam dabar irgi 112 metų, bet jis yra daugiau negu mėnesiu jaunesnis už S.Momoi.

Tuo tarpu kitoje Ramiojo vandenyno pusėje pirmadienį seniausia pasaulyje moteris, kuri taip pat yra seniausias tebegyvenantis žmogus, atšventė 116-ąjį gimtadienį.

Niujorkietė Susannah Mushatt Jones (Siuzana Mušat Džons), kuri anksčiau dirbo namų tvarkytoja ir savo 100 dukterėčių bei sūnėnų yra žinoma kaip „T“, gimė 1899 metų liepos 6 dieną.

Japonai garsėja ilgaamžiškumu: 128 mln. gyventojų turinčioje šalyje apie ketvirtadalis yra sulaukę 65 metų arba vyresni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių