Quantcast

Indijoje moksleivei buvo liepta viešai nusisegti liemenėlę

  • Teksto dydis:

Viena Indijos moksleivė pirmadienį pranešė, kad vienos prestižinės mokyklos vadovybė liepė jai viešai nusisegti liemenėlę, kurioje neva galėjo būti paslėpta paruoštukų prieš lemiamą egzaminą.

Mokykloms kovojant su paplitusiu nusirašinėjimu, į prestižines medicinos mokyklas stojantys moksleiviai turi rengtis griežtai pagal jų valdžios nustatytas aprangos taisykles.

Tačiau liemenėlės nėra šiais metais draudžiamų aprangos elementų sąraše, į kurį įtraukti tamsūs drabužiai, drabužiai ilgomis rankovėmis, sagės, ženkliukai, uždari batai ir net kojinės.

Moksleivė, kurios pavardė neskelbiama, žiniasklaidai pasakojo, kad šeštadienį jai atvykus į egzaminų centrą Keralos valstijoje, per saugumo patikrą pradėjo pypsėti metalo detektorius.

„Tada jie man pasakė, kad nenusirengusi apatinių aš negalėsiu patekti į egzaminų salę, kadangi jos (liemenėlės) kabliukai yra padaryti iš metalo. Taigi, aš ten pat vietoje nusisegiau liemenėlę ir atidaviau savo mamai, kuri laukė lauke“, – papasakojo studentė naujienų kanalui „NDTV“.

Mergina, kurią taip pat cituoja laikraštis „The Times of India“, sakė, kad prieš egzaminą „paprašyta nusirengti visų akivaizdoje ji prarado pasitikėjimą savimi ir šaltakraujiškumą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių