Quantcast

Įgyvendinta beprotiška idėja: indai iš panaudoto tualetinio popieriaus

  • Teksto dydis:

Indai iš tualetinio popieriaus – ar gali būti kas nors labiau atstumiančio? Gali – indai iš panaudoto tualetinio popieriaus. Visgi, būtent tokią idėją įgyvendino olandų dizainerė Nienke Hoogvliet, kuri norėjo sugriauti su šia medžiaga susijusias neigiamas asociacijas.

Teigiama, kad vien Nyderlanduose kasmet išmetama apie 180 tūkstančių tonų tualetinio popieriaus. Daug jo atsiduria vandens valymo įrenginiuose, o todėl nuotekų valymas reikalauja papildomų pastangų ir energijos. Mokslininkai jau seniai kalba apie būtinybę šią medžiagą panaudoti kitaip, todėl menininkė ir ėmėsi šios idėjos.

Tai, ką matote nuotraukose, yra perdirbtas panaudotas tualetinius popierius. Net stalviršis yra gaminamas iš šios medžiagos. Nienke Hoogvliet norėjo parodyti, kad tai, kas sukuriama, gali būti gražu, todėl į stalą įkomponavo ir žalvario elementų. Stalas turi keletą stalčių, kuriuose slepiama informacija apie kitus gaminius ir medžiagas, kurias galima išgauti perdirbant panaudotą tualetinį popierių.

Žinoma, iš celiuliozės pagaminti dubenėliai nėra tinkami maistui, tačiau ne dėl priežasčių, apie kurias pagalvojote. Jie paprasčiausiai nėra atsparūs drėgmei. Jie pagaminti iš išvalyto tualetinio popieriaus – iš esmės, iš celiuliozės žaliavos. Iš tikrųjų, baldai ir dekoratyviniai indai iš perdirbto tualetinio popieriaus nėra tokia jau beprotiška idėja, nes po apdirbimo proceso, žaliava yra tokia pat švari, kaip ir įprastas popierius. Iš jos taip pat galima gaminti pakuotes, termoizoliacines plokštes ar popieriaus lapus.

Naujos kartos ekologiški baldai pamažu tampa realybe. Dar visai neseniai rašėme apie iš grybienos užauginamus baldus, tačiau panaudoto tualetinio popieriaus perdirbimas yra dar įdomesnė idėja. Teigiama, kad taip bus kuriamos naudingos medžiagos, bet ir mažinamas nuotekoms valyti reikalingos energijos kiekis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių