Quantcast

Didžiausias pasaulyje turbanas prilygsta 13-ai olimpinio dydžio baseinų

  • Teksto dydis:

Dievotas sikhas Avtaras Singhas Mauni (Avtaras Singhas Maunis) kasdien sugaišta šešias valandas, kol užsivynioja didžiausią pasaulyje turbaną, kuris išvyniotas yra 645 metrų ilgio – tokio, kaip 13 olimpinio dydžio plaukimo baseinų.

Jam prireikė 16 metų, kad susuktų daiktan tokį galvos apdangalą, ir dabar šis 60 metų vyras iš Patijalos miesto Pandžabe kasdien ant galvos nešioja 45 kilogramus.

Dauguma sikhų nešioja turbanus, kurie išvynioti siekia 5-7 metrus, bet A.S.Mauni nusprendė pakilti į visai naują lygį.

„Tiesiog vis pridėdavau po vieną naują audinio sluoksnį nuo viršaus iki apačios, visai kaip pristatytumėt namui po aukštą ... Nelaikau to našta. Esu laimingiausias, kai jį nešioju“, – atviravo sikhas.

„Tais retais kartais, kai nesu užsidėjęs savo turbano, nuolat pajuntu, kad kažko trūksta, kad trūksta kažkokios mano dalies. Pradedu bijoti, kad galiu pagriūti ir nuolat klausinėju savęs: „Ar kažką pamečiau, kur mano turbanas?“, – sakė jis.

A.S.Mauni taip pat važinėja motociklu į piligrimines keliones, nes dėl turbano aukščio ir pločio negali įsėsti į automobilį.

Turbano audinio ilgį dar reikia oficialiai patvirtinti, bet jei jis pasirodys kaip tik toks, koks skelbiamas, A.S.Mauni turbanas pranoks dabar į Guinnesso (Gineso) rekordų knygą įrašytą Majoro Singho (Meidžoro Singho) 400 m ilgio turbaną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
Kiekvienas savaip durnavoja! Nors taip isgarsejo. Kas moksliniais atradimais ar dar kokiais visuomenei naudingais dalykais,o sitas uzsivynioja 645 m medziagos ant galvos - ir jau didvyris. Juokinga ir kvaila!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių