Quantcast

Britas namo kieme sukonstravo 6 m aukščio ugnies spjaudyklę

  • Teksto dydis:

Inžinierius ir ekscentriškų pasirodymų autorius Colinas Furze savo namų kieme sukonstravo ugnį spjaudančią mašiną ir dabar kelia galvos skausmą tiek kaimynams, tiek darbo saugos specialistams visoje Anglijoje.

Iš sukonstruoto 6 metrų aukščio narvo centro, uždegus dujas, paleidžiamas beveik tokio paties aukščio ugnies stulpas, o besisukantis korpusas, varomas kartingo variklio, sukuria tornado efektą. Lyg to būtų maža, dar pridedama fejerverkų.

Kam visa tai? Ogi tokiu būdu inžinierius nusprendė atšvęsti vieną savo pasiekimų – 4 milijonus pasiekusį youtube prenumeratorių skaičių.

Palikęs mokyklą viso labo būdamas 16 metų, C. Furze iškrėtė nesuskaičiuojamą daugybę išdaigų ir sukūrė pačių ekscentriškiausių projektų. Pavyzdžiui, prisidėjo konstruojant greičiausią pasaulyje vaikišką vežimėlį ar reaktyviniais varikliais varomą motociklą. Sukonstravo daugiau kaip keturių metrų ugnies čiurkšlę leidžiantį liepsnosvaidį (už kurį buvo sulaikytas policijos). 

Jis daugybę kartų pasirodė įvairiose televizijos laidose ir netgi įrašė savo vardą į Gineso rekordų knygą (už neįgaliųjų vežimėlį išvystantį 114 km/val.).

Na, o kaip atrodo jau minėtas paskutinis projektas, galima pažiūrėti žemiau. Ir tyliai pasidžiaugti, kad nesate jo kaimynai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių