Quantcast

Benamis tapo populiariu menininku

Londono benamis tapo žymus prisiminęs savo pomėgį piešti. Žinoma, jam pagelbėjo ir jo geriausias draugas.

Londono benamis tapo žymus prisiminęs savo pomėgį piešti. Žinoma, jam pagelbėjo ir jo geriausias draugas.

Johną ir jo geriausią draugą George`ą vienos Londono gatvės praeiviai matydavo kasdien. Iš pirmo žvilgsnio tai paprastas benamis ir jo šuo, prašantys išmaldos.

Viskas pasikeitė, kai Johnas paėmė į rankas popieriaus lapą ir pieštuką ir nenupiešė savo šuns portretą. Pasak menininko, šis šuo abu juos išgelbėjo nuo bado ir daugybės kitų gyvenimo negandų, kurios laukia žmogaus, gyvenančio gatvėje.

„Kai mano gyvenime pirmą kartą atsirado George`as, jis buvo kuklus ir agresyvus kačių medžiotojas. Man teko jį išmokyti keleto elgesio ir dresūros taisyklių, ir jo asmenybė neįtikėtinai pasikeitė į gerą. Jis tapo puikus šunėkas“, – pasakoja menininkas Johnas Dolanas.

Piešiniai, kurių pagrindinis objektas – šuo, meno galerijoje kainuoja nuo 14 tūkst. iki 17 tūkst. litų, mažesnį darbą galima įsigyti ir už kelis šimtus litų. Prieš trejus metus gatvėje iš autoriaus rankų darbus praeiviai pirko už pusšimtį litų.

„Johno, kaip menininko, populiarumas auga pavydėtinu tempu. Jau pardavėme beveik visus pirmosios parodos darbus. Jis jau ruošia darbus antrai parodai, tai neįtikėtina. Mes išleidome jo piešinių albumą ir planuojame darbų ekspoziciją vežti į Los Andželą“, – sako galerijos savininkas Richardas Howardas-Griffinas.

Benamio istorija prasidėjo dar vaikystėje jo globėjams įnikus į narkotikų ir alkoholio liūną. Šiuo metu menininkas, po trejų metų darbo ir ilgo gyvenimo be pastogės, svarsto trumpam nustoti piešti ir pagaliau susirasti sau būstą, kuriame nuo gyvenimo gatvėje pagaliau pailsės ne tik jis, bet ir jo keturkojis draugas.

„Jis – tikrai gražus šuo. Rodos, piešiu jį paprastai, tačiau visada stengiuosi, kad piešinyje atsispindėtų jo charakterio savybės. Tam reikia išryškinti detales, o tam kartais prireikia nemažai laiko“, – aiškina Johnas.

Kaip ir visi tikri menininkai, Johnas jau turi ateities planų – tai piešinių ciklas „Įžymybės ir jų šunys“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių