Quantcast

Baltarusių šeima prisijaukino vilkų šeimyną

  • Teksto dydis:

Netoli Zarasų esančiame Braslavo miestelyje (Baltarusija) vilkus priglaudė žmonės. Selechų šeima vilkų šeimyną prisijaukino ir augina jau 5-erius metus. Selechai vilkiukus priglaudė, kai šie buvo dar labai jauni. Sunku patikėti, tačiau dabar šie žvėrys – prijaukinti ir meilūs pūkuočiai. O elgiasi jie visai kitaip nei būtų galima tikėtis iš vilkų.

Manoma, kad vilkai – išimtinai laukiniai ir sunkiai jaukinimui pasiduodantys gyvūnai, kurie griežtai laikosi gaujos hierarchijos ir paklūstantys vadų porai. Tačiau Selechų vilkai nieko panašaus nedemonstruoja. Priešingai, jie – labai žaismingo, draugiško charakterio, mėgsta dūkti su dešimtmete šeimininkų dukra Alisa Selech. Įmitę plėšrūnai nekantriai laukia savo eilės, kada ant kupros galės panešioti raitomis įsitaisiusią Alisą.

Apetito paragauti žmogienos šie rajūnai nedemonstruoja – Alisa ritinėjasi su milžiniškais keturkojais, apsikeičia bučkiais, drąsiai niurko jų snukius ir paausius, nesibaimindama, kad žaidžia su galingų ir aštrių nasrų savininkais. Jie Alisai – numylėti augintiniai, kuriais mergaitė su tėvais rūpinasi nuo 2009 m., kai Alisos tėtis, gamtininkas Olegas Selechas vilkiukus parsinešė namo.

Olegas, kaip įprastai, vaikščiojo po mišką, kai jo šuo Silva surado keturis našlaičiais likusius vilkiukus – jų tėvus pakirto medžiotojų kulkos. Mieli pūkų kamuolėliai atšiaurią žiemą išgyventi savarankiškai nebūtų pajėgę. Olegas nusprendė parsinešti juos namo ir priglausti. Ten įrengė jiems specialų voljerą ir augino. Vilkiukus auklėjo ne tik Selechai, bet ir eksterjerų veislės kalė Silva.

Bėgant metams, Selechų vilkai tapo viso miestelio numylėtiniais: gyventojai renkasi pasižiūrėti, kaip Alisa žaidžia su vilkais.

Nors Selechų šeimos atvejis – mielas ir jaukus, laukinės gamtos specialistai įspėja, kad naminiai vilkai gali būti pavojingesni už laukinius. Mat pastarieji natūraliai bijo žmogaus ir, užuodę ar kitaip pajutę jį, risnoja šalin. Prijaukinti vilkai baimės žmogui nebejaučia, todėl užpuolimo grėsmė gali būti didesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dziule

Dziule portretas
O aš esu įsitikinusi, kad kaip elgiesi su gyvūnu, taip jis elgsis su tavimi ir tau artimais asmenimis. Nesvarbu, ar tai bus naminis, ar laukinis. O vaikų jie tuo labiau neliečia. Nebent būtų išprovokuoti. Tie patys šunys... Esu gyvenusi šalyje, kur gatvėje gali preiti prie bet kokios veislės šuns, jį paglostyti. O LT reikia dideliu lanku apeiti šiuos gyvūnus ir jų šeimininkus. Nežinojau, ką atsakyti keturmečiui sūnui, kuris paklausė, kodėl visi šitie šunys pikti.

:)

:) portretas
Labai miela :) O "eksterjerų veislės kalė" straipsnyje iš viso nuotaiką pakėlė :D Nenusimanančiam žurnalistui: siužete minima jagterjerų veislės kalė!

w

w portretas
Man baisu skaityti,kad tevai leidzia savo dukrai sitaip artimai bendrauti su vilkais,tegul ir paciu uzaugintais. Iki nelaimes tik vienas zingsnis. Skaiciau kazkada,kad jeigu bent vienas seimos narys sunegaluotu,vilkai iskart pajaucia ir toki turi pasalinti,kad netrukdytu kitiems seimos nariams. Kadangi auga tarp zmoniu - zmones jiems taip pat seima,o instinktai tikrai niekur nedingo ir nezinia,kada jie pasireiks. Vilkai isskirtiniai gyvunai ir juokauti nederetu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių