Quantcast

64-erių ispanė pagimdė sveikus dvynukus

  • Teksto dydis:

Ispanijoje 64 metų moteris pagimdė sveikus dvynukus, ketvirtadienį pranešė medikai.

Tai buvo jau antrasis sėkmingas šios moters nėštumas vyresniame amžiuje.

Ispanijos šiaurėje esančio Burgoso miesto ligoninės „Recoletas“ direktorius medicinai Enrique Martinas (Enrikė Martinas) sakė, kad antradienį moteriai buvo atliktas Cezario pjūvis.

Dvyniai – berniukas ir mergaitė – yra „visiškai sveiki“, pažymėjo E. Martinas.   

Berniukas gimė 2,4 kg svorio, o jo sesutė – 2,2 kg. 

Laikraštis „Diario de Burgos“ rašo, kad pirmojo savo vaiko ši moteris susilaukė būdama 58-erių metų, tačiau 2014 metais dukters globa iš jos buvo atimta, nes mergaitė nelankė mokyklos ir ja nebuvo tinkamai rūpinamasi. 

Ispanė antrą kartą pastojo po dirbtinio apvaisinimo procedūros, kuri jai buvo atlikta Jungtinėse Valstijose. 

Žiniasklaida nurodo tik šios moters inicialus – M.I.A.

E. Martinas patvirtino, kad ligoninė kalbasi su vietos socialinėmis tarnybomis apie šios moters galimybes ir turimus išteklius rūpintis naujagimiais.

Tačiau medikas pažymėjo, kad didžiuojasi savo komandos laimėjimais tinkamai mediciniškai reaguojant į „sudėtingą situaciją“. 

„Būdama ketvirtą mėnesį nėščia ji pasirodė prie mūsų ligoninės vartų. Vienintelis dalykas, kurį galėjome padaryti, tai reaguoti į situaciją“, – aiškino jis. 

Simboliu tapo medikė

Ispanijos įstatymuose nėra nustatyta amžiaus riba pastojimui pagalbinio apvaidinimo būdu. Tačiau Ispanijos vaisingumo asociacija rekomenduoja neatlikti dirbtinio apvaisinimo procedūrų vyresnėms nei 50 metų amžiaus moterims.

Pernai 62-ejų metų medikė Lina Alvarez (Lina Alvares) iš šiaurės vakarinio Lugo miesto, kurios specializacija yra in vitro fertilizacija (IVF), pasirodė priešais televizijos kameras laikydama rankose savo trečiąjį kūdikį. 

L. Alvarez tapo simboliu daugeliui moterų, paraginusi jas sekti jos pavyzdžiui, jeigu tik nori. Tačiau medikė taip pat sulaukė daug kritikos, nes nemaža dalis visuomenės mano, kad tokio amžiaus moteris negali tinkamai pasirūpinti vaikais.  

Kritikai kaip pavyzdį pateikia Carmen Bousados (Karmen Bousados) atvejį. Ši moteris iš Kadiso miesto būdama 67-erių metų sumokėjo vienai JAV vaisingumo klinikai, kad jai būtų atliktas dirbtinis apvaisinimas, ir susilaukė dvynių. Tačiau 2006 metais, kai vaikams buvo pustrečių metų, C. Bousada susirgo vėžiu ir mirė. Pasak vietos žiniasklaidos, dabar dvyniais rūpinasi C. Bousados sūnėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
Jom paciom reikia jau rupintis.Vaiku jos pasirupinti negali.Manau tokius medikus atliekancius bandimus reikia bausti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių