Quantcast

105 metų prancūzų dviratininkas pasiekė pasaulio rekordą

  • Teksto dydis:

105 metų prancūzas Robert'as Marchand'as (Roberas Maršanas) trečiadienį pasiekė vienos valandos važiavimo dviračiu rekordą savo amžiaus grupėje.

Vis dėlto reikia pridurti, kad šioje amžiaus grupėje jis yra vienintelis.

Nacionaliniame velodrome Ivlino Sen Kantene į vakarus nuo Paryžiaus R.Marchand'as, sveikinamas šimtų žiūrovų, numynė 22,547 km, o baigęs pareiškė, kad būtų galėjęs važiuoti ir greičiau.

„Nepamačiau ženklo, kad važiuoti liko 10 minučių, antraip būčiau labiau paspaudęs“, – prie finišo jį apsupusiems žurnalistams sakė liesas, bet raumeningas čempionas.

R.Marchand'as nulipo nuo dviračio ir nors treneris bandė jį prilaikyti, nuo tako nuėjo lengvai.

„Aš nepavargęs, kojos neskauda, bet skauda rankas. Turi kažkur skaudėti!“, – sakė jis, apvažiavęs 92 ratus.

„Esu susijaudinęs ir net klausiu savęs, ar visa tai tikra!“, – pridūrė R.Marchand'as, gimęs 1911-aisiais, kai iki Pirmojo pasaulinio karo pradžios dar buvo likę treji metai.

Vienam reporteriui paklausus, ar apvažiuos dar vieną ratą, jis kategoriškai atsakė: „Ne!“

Dėl amžiaus R.Marchand'as vis dėlto turi lėtinti tempą: prieš trejus metus per vieną valandą jis sugebėjo nuvažiuoti 26,927 km ir tai yra rekordas vyresniam nei 100 metų žmogui.

105 metų amžiaus grupėje tokių duomenų nebuvo, tad R.Marchand'as išties praskynė kelią.

„Dabar palauksiu ir pažiūrėsiu, ar kas nors norės su manim susiremti“, – kikendamas sakė jis.

Vienos valandos važiavimo dviračiu pasaulio rekordas yra 54,526 km; jis priklauso „Tour de France“ čempionui ir daugkartiniam olimpiniam čempionui britui Bradley Wigginsui (Bradliui Viginsui).

R.Marchand'as, į pensiją išėjęs ugniagesys, buvęs šalies gimnastikos čempionas ir boksininkas, savo gerą fizinę būklę aiškina sveika mityba ir intensyviu sportavimu.

„Sportavau visą gyvenimą, valgiau krūvas vaisių ir daržovių, nepiktnaudžiavau kava, – sakė jis prieš savo rekordinį važiavimą. – Kasdien (dviračiu) nuvažiuoju 10–20 km, bet nesitreniruoju lauke. Bijau peršalti!“

Vienas jo trenerių Jeanas-Michelis Richefort'as (Žanas Mišelis Rišforas) sakė, jog labai džiaugiasi garbaus amžiaus globotinio pasiekimu.

„Jis pradėjo labai greitai ir bijojau, kad neištemps. Bet jis išlaikė formą, buvo labai susitelkęs ir važiavo tobula linija“, – sakė jis.

Sveikinimams tęsiantis R.Marchand'o buvo paklausta, ar jis dabar planuotų rekordą 110 metų amžiui.

„Tai dar toli – pakalbėkime apie tai vėliau“, – atsakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių