Quantcast

Žuvienė iš lašišos ar upėtakio

  • Teksto dydis:

Vasarą galbūt rečiau norisi šiltos sriubos, tačiau ne įprastas patiekalas, kuris būtent šiuo metų laiku ypač gardus – tai žuvienė.

Reikės

500 gramų lašišos arba upėtakio,

krapų,

petražolių,

salierų,

juodųjų pipirų,

2 bulvių,

1 morkos,

0,5 poro,

1 pomidoro,

2 skiltelių česnako,

200 g grietinėlės,

druskos,

50 g degtinės.

Žuvienė iš lašišos ar upėtakio

Lašišą ar upėtakį supjaustyti nedideliais gabalėliais. Bulves, morkas supjaustyti kaip sriubai, porą – nestambiais griežinėliais, pomidorą nulupti ir susmulkinti kubeliais. Česnaką susmulkinti smulkiai.

Į puodą su vandeniu sudėti virti bulves ir morkas. Keptuvėje pakepinti pomidorą, porą ir česnaką. Supilti į puodą su verdančiomis daržovėmis. Pasūdyti, negailėti pipirų – sriuba turi būti kvapni ir aštroka.

Kai daržovės išverda, sudėti lašišą ar upėtakį ir virti 10 min. Tada supilti grietinėlę, degtinę ir susmulkintas prieskonines žoleles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Recepte nėra parašyta ant kokio riebalo kepti daržoves

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kDa tuos velnio lasus pilti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių