Vasaros desertas su braškėmis, priminsiantis vaikystę | Diena.lt

Vasaros desertas su braškėmis, priminsiantis vaikystę

  • Teksto dydis:

„Tuoj prasidės braškės, jas dėsime ir į tortus, ir į pusryčių kokteilius, ir net darysime tą braškių ir pieno sriubą su cukrumi, kurią gaminti išmokome dar vaikystėje", – sako kulinarė Beata Nicholson ir LRT TELEVIZIJOS žiūrovams siūlo pasigaminti desertą, kuris primins vaikystę.

Desertui prireiks vos kelių ingredientų: 500 g kefyro, 500 g braškių, medaus arba cukraus, 14 g želatinos. Braškes sutrinkite atskirame inde. Medų ir želatiną atskirai ištirpinkite ant nedidelės ugnies.

Tirpintą medų supilkite į dubenį ir sumaišykite jį su kefyru. Į šią masę pilkite pusę tirpintos želatinos, kitą pusę – į trintas braškes.

Supilkite braškinį sluoksnį į indelius, leiskite jam sustingti šaldytuve. Sustingus, ant viršaus užpilkite kefyro ir medaus sluoksnį. Desertus puoškite mėgstamais sausainiais ir braškėmis bei mėtų lapeliais.

Gaminimo būdas – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių