- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Vieno kąsnio sumuštinukai su traškia duonele, lašiša ir varškės užtepu – vakarėliui, žaismingai iškylai ir šeimos šventei. Gaminame namuose.
Sudėtinės dalys:
Varškė, 250 g
Grietinė, 2 v. šaukštai
Druska, žiupsnelis
Krapai, 1 a. šaukštelis
Lašiša, 150 g
Citrina, 1 vnt.
Traški duonelė, 150 g
Agurkai, 1 vnt.
Gaminimas:
Laisvė ir fantazija virtuvėje yra ir malonumas, ir būtina praktika. Kaipgi kitaip mūsų gaminami patiekalai gali spinduliuoti meile ir džiuginti artimuosius? Galų gale ir pačiam smagu nuolatos eksperimentuoti, bandyti bei pasidalinti virtuvės atradimais su kitais. Verta prisiminti, jog vienas labiausiai fantaziją išlaisvinančių patiekalų yra (vieno kąsnio) sumuštiniai. Juk galima naudoti tiek namuose ruoštus ingredientus (keptą mėsą, paplotėlius, žuvį, užtepėles), tiek įsigyti paruoštus parduotuvėje. O kur dar daržovių ir žalumynų įvairovė (salotos, krapai, petražolės, salierai, čiobreliai ir tt.). Taigi eksperimentai su skoniu ir estetika čia ribų neturi. Tikiuosi patobulinsite šį receptą ir pagaminsite savo vieno kąsnio sumuštinukus.
Pirmiausia gaminame paprasčiausią varškės užtepėlę. Į elektrinio smulkintuvo indą sudedame varškę, du šaukštus grietinės ir žiupsnelį druskos – sutriname iki vientisos masės, kur įmaišome šviežių krapų.
Varškės užtepėlę sudedame į konditerinį maišelį ir išstumiame po nedidelį burbuliuką ant kiekvieno traškios duonelės (duoniuko) paplotėlio. Pasvirai paguldome riekelę agurko, gabalėlį sūdytos lašišos filė bei riekelę citrinos. Taip paruošiame visus sumuštinukus.
P.S. atverkite fantaziją ir atskleiskite savo skonį tiek ruošiant užtepėlę (pagardinkite mėgstamais prieskoniais, žalumynais, džiovintais vaisiais ar daržovėmis ir t.t.), tiek komplektuojant kitus sumuštinio pagardus (galbūt jūsų skoniui artimesnės marinuotos daržovės, galbūt iš anksto orkaitėje paruošta liesa vištienos krūtinėlė, galbūt riekelė vaisiaus ir t.t.). Taip kad gerų įspūdžių virtuvėje ir savojo skonio atradimų!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...