Quantcast

Traškios duonelės vieno kąsnio sumuštiniai

  • Teksto dydis:

Vieno kąsnio sumuštinukai su traškia duonele, lašiša ir varškės užtepu – vakarėliui, žaismingai iškylai ir šeimos šventei. Gaminame namuose.

Sudėtinės dalys:

Varškė, 250 g

Grietinė, 2 v. šaukštai

Druska, žiupsnelis

Krapai, 1 a. šaukštelis

Lašiša, 150 g

Citrina, 1 vnt.

Traški duonelė, 150 g

Agurkai, 1 vnt.

Gaminimas:

Laisvė ir fantazija virtuvėje yra ir malonumas, ir būtina praktika. Kaipgi kitaip mūsų gaminami patiekalai gali spinduliuoti meile ir džiuginti artimuosius? Galų gale ir pačiam smagu nuolatos eksperimentuoti, bandyti bei pasidalinti virtuvės atradimais su kitais. Verta prisiminti, jog vienas labiausiai fantaziją išlaisvinančių patiekalų yra (vieno kąsnio) sumuštiniai. Juk galima naudoti tiek namuose ruoštus ingredientus (keptą mėsą, paplotėlius, žuvį, užtepėles), tiek įsigyti paruoštus parduotuvėje. O kur dar daržovių ir žalumynų įvairovė (salotos, krapai, petražolės, salierai, čiobreliai ir tt.). Taigi eksperimentai su skoniu ir estetika čia ribų neturi. Tikiuosi patobulinsite šį receptą ir pagaminsite savo vieno kąsnio sumuštinukus.

Pirmiausia gaminame paprasčiausią varškės užtepėlę. Į elektrinio smulkintuvo indą sudedame varškę, du šaukštus grietinės ir žiupsnelį druskos – sutriname iki vientisos masės, kur įmaišome šviežių krapų.

Varškės užtepėlę sudedame į konditerinį maišelį ir išstumiame po nedidelį burbuliuką ant kiekvieno traškios duonelės (duoniuko) paplotėlio. Pasvirai paguldome riekelę agurko, gabalėlį sūdytos lašišos filė bei riekelę citrinos. Taip paruošiame visus sumuštinukus.

P.S. atverkite fantaziją ir atskleiskite savo skonį tiek ruošiant užtepėlę (pagardinkite mėgstamais prieskoniais, žalumynais, džiovintais vaisiais ar daržovėmis ir t.t.), tiek komplektuojant kitus sumuštinio pagardus (galbūt jūsų skoniui artimesnės marinuotos daržovės, galbūt iš anksto orkaitėje paruošta liesa vištienos krūtinėlė, galbūt riekelė vaisiaus ir t.t.). Taip kad gerų įspūdžių virtuvėje ir savojo skonio atradimų!


Šiame straipsnyje: receptasužkandžiailašiša

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonelis

Jonelis portretas
Labai skanus sie sumustinukai: https://zinaukaip.lt/kulinarija/receptai/vieno-kasnio-sumustiniai/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių