Quantcast

Tobuli pusryčiai pagal Agnetą ir Liną Kleizas (receptas)

  • Teksto dydis:

Profesionalaus krepšininko Lino Kleizos žmona Agneta tikina, kad jų šeimoje pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, kurių jie nepraleidžia niekada. Dvejų metų sūnelį Jokūbą auginanti garsi šeima atskleidė, kas kiekvieną rytą jiems padeda įgauti jėgų, pasiruošti visai dienai ir pasidalino savo tobulų pusryčių receptu.

„Pusryčiai man yra svarbiausias dienos maistas, kadangi kasryt valgome visa šeima kartu, tad visi pasikrauname ir emociškai, ir pasiruošiame dienos darbams. Pusryčiaudami pabendraujame, aptariame dieną ir po dienos darbų vėl susitinkame vakare“, – apie šeimos įpročius pasakojo krepšininko L. Kleizos žmona Agneta.

Jau kelerius metus intensyviai sveika gyvensena ir natūraliais maisto papildais besidominti moteris, ypač didelį dėmesį teikia sportui ir pilnavertei mitybai. „Pusryčiaudami visuomet pavalgome sočiai, nes būna tokių dienų, jog visur leki ir dienos eigoje ne visada pavyksta laiku pavalgyti pietus. Todėl mums pusryčiai yra energijos šaltinis, būtinas užtaisas visai dienai“, – įsitikinusi Agneta.

Neseniai Vilniuje jaunystės, grožio ir sveikatos namus „Molecule“ įkūrusi moteris pasakoja, kad pradėjusi nuosavą verslą ji ne tik atrado begalę veiksmingų ir svarbiausią natūralių vitaminų, maisto papildų, bet ir tikrą „supermaistą“. Tai įvairios košės, granola ir sveiki pabarstukai. Būtent košes ir granolą Kleizų šeima dažniausiai renkasi pusryčiams.

Pusryčiai man yra svarbiausias dienos maistas, kadangi kasryt valgome visa šeima kartu, tad visi pasikrauname ir emociškai, ir pasiruošiame dienos darbams.

„Mūsų šeima dažniausiai rytais valgo košes arba granolą. Ypač vasarą, nes pusryčių patiekalus labai skanu pagardinti šviežiomis uogomis ir vaisiais. Man ypač svarbu, kad produktai būtų švieži. Itin dažnai renkamės ekologišką avižų košę. Valgome skaldytas avižas, nes jos yra lengviau virškinamos. Jas verdu kartu su avižų pienu: užkaitinu pieną ir palieku košę brinkti. Galiausiai įberiu burokėlių, linų sėmenų, riešutų pabarstukų ir pagardinu uogomis. Šie priedai papildomai praturtina košę“, – šeimos įpročiais dalinosi veikli moteris.

Šeimos, krepšininko L. Kleizos ir sūnelio Jokūbo, sveikata ir pilnaverte mityba besirūpinanti moteris pataria, kaip dar labiau praturtinti košes.

„Linas pusryčiams renkasi granolą su ožerskio uogomis, anakardžio riešutais ir citrinomis. O aš pusryčiaudama valgau granolą su daigintais grikiais, džiovintomis cukinijomis ir vynuogėmis, kakava. Tiek savo, tiek Lino granolą visuomet praturtinu šalto spaudimo gerųjų augalinių omega riebalų mišiniu – keturiomis augalinėmis omegomis, paskaninu natūraliu jogurtu, vaisiais, uogomis, įvairiomis sėklomis. Košių bei granolos pagardus siūlau rinktis pagal sezoną. Žiemą galima netgi morką ar obuolį įtarkuoti“, – tobulų pusryčių receptą atskleidė L. Kleizienė.

Pusryčių receptas:

· Ekologiškų skaldytų avižų grūdų košė, tokia kaip „Primrose Kitchen“;

· Granola su ožerskio uogomis, citrinomis ir anakardžių riešutais (šią granolą renkasi Lina);

· Granolą su daigintais grikiais, džiovintomis cukinijomis bei vynuogėmis ir kakava (šią granolą renkasi Agneta);

· Ekologiškų burokėlių, sėklų bei riešutų pabarstukai;

· „Terranova Omega 3 6 7 9“ ekologiškų aliejų mišinys;

· Natūralus jogurtas;

· Vaisiai, uogos (pagal sezoną ir tai, kas yra šaldytuve).



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaikai

vaikai portretas
o tai kodel neisvercia i lietuviu kalba,kas ieina i ta granola.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių