Quantcast

Kalėdų dviejų žuvų pyragas

Žuvis, silkė – jau krikščioniškosios tikybos ir žydų prekeivių įtaka. Ant Kūčių stalo neturėtų būti valgių iš bulvių, valgių su majonezu, kečupu, pomidorų padažu. Jokių blynų, blynelių ir sklindžių.

Kalėdų dviejų žuvų pyragas

Reikės:

500 g menkės arba bet kokios baltos žuvies filė be kaulų ir odos,

500 g lašišos arba bet kokios raudonos žuvies filė be kaulų ir odos,

800 g sluoksniuotos tešlos (galima pirkti šaldytą),

500 g svogūnų,

30 g kaimiško sviesto,

po vieną ryšelį krapų ir petražolių (iš viso – 40 g),

1 kiaušinio,

žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimo būdas

Svogūnus nulupti, supjaustyti plonais pusiau griežinėliais ir pakepinti svieste, kol suminkštės, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir išmaišyti su smulkintais krapais bei petražolėmis.

Žuvis nuplauti ir gerai nusausinti servetėle. Iš sluoksniuotos tešlos iškočioti du pailgus lakštus. Vieną lakštą dėti ant pergamentu išklotos skardos, ant tešlos dėti lašišos filė, suteikiant jai žuvies formą, pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais, ant žuvies sudėti pakepintus svogūnus (galima sumaišyti per pusę su pakepintomis morkomis), ant jų dėti menkės filė ir ją taip pat pagardinti druska bei maltais juodaisiais pipirais. Ant viršaus dėti antrąjį tešlos lakštą, užlenkti, pakišant po apatiniu lakštu. Iš tešlos likučių padaryti žvynus, galvą su akimis, uodegą ir pelekus ir prilipdyti su kiaušinio plakiniu. Taip paruoštą pyragą dar aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje pusvalandį.

Tokį iškeptą "pyragą-žuvį" į stalą patiekti ant gražaus padėklo nepjaustytą, gražiai papuoštą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių