Quantcast

Sūrūs sėklų sausainiai su avinžirnių užtepu

Tiems, kurie nėra dideli saldumynų fanai, šis receptas tinka idealiai. Sveiki sūrūs sėklų sausainiai, kuriais tikrai mėgausitės, puikiai tiks ir su įvairiomis daržovių užtepėlėmis.

Reikės:

100 g saulėgrąžų sėklų,

100 g sezamo sėklų,

50 g migdolų,

100 g chia sėklų (ispaniškasis šalavijas),

1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių,

½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių,

1 arbatinio šaukštelio druskos,

2 puodelių avinžirnių,

2 valgomųjų šaukštų tahini (maltų sezamo sėklų pastos),

½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos,

Kavamale ar virtuviniu kombainu smulkiai sumalkite migdolus. Sumaišykite sėklas ir šviežiai maltus migdolus. Kitame dubenyje įpilkite vieną puodelį vandens, sudėkite druską, smulkintus rozmarinus, pusę arbatinio šaukštelio česnako ir svogūno miltelius. Skystį supilkite ant sėklų mišinio ir gerai išmaišykite. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Pašaukite į iki 165 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių. Tuomet duoneles supjaustykite ir apverskite apatine puse į viršų. Pašaukite į orkaitę dar 25 minutėms. Atvėsinkite.

Prieš ruošiant avinžirnius, būtina gerai juos išmirkyti. Geriausia užmerkti iš vakaro. Kitą dieną jau galite ruošti. Išmirkyti avinžirniai išverda labai greitai. Išvirtu avinžirnius sutrinkite. Pridėkite tahini ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite visus prieskonius (česnako miltelius, druską, rūkytą papriką) ir vėl gerai išmaišykite. Skanaukite su sėklų sausainiais. Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
  • Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)

    „Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...

    14
  • Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras
    Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras

    Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...

    1
  • Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)

    Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...

  • Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)

    Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...

    4
  • Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)

    Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...

    2
  • Burokėliai – vitaminų bomba viduržiemy <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Burokėliai – vitaminų bomba viduržiemy (receptai)

    Jei burokėlius mėgstate nebent šaltibarščiuose, tai tik todėl, kad dar nesate ragavę su jais kitokių puikių patiekalų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad burokėliai – tik...

    8
Daugiau straipsnių