Quantcast

Restorano Peloponese šefės receptai: svečius nustebinsite be vargo

Atostogaudami Peloponese būtinai apsilankykite vietiniuose restoranėliuose – ne tik skaniai pavalgysite, bet ir prisirinksite idėjų, kaip, ilgai nevargstant virtuvėje, nustebinti svečius, portalui LRT.lt sako Arkudžio miestelyje esančio restorano „Rqd Paradise“ virtuvės šefė Anthoula Seidopoulou.

O jei vešitės lauktuvių graikiško sūrio, rinkitės ne tik fetą, bet, pavyzdžiui, ir manourį ar kefalotirį, priduria virtuvės meistrė.

Receptas sūrio mėgėjams

Visiems sūrio mėgėjams A. Seidopoulou  pirmiausia siūlo paprastą ir greitai pagaminamą užkandį – sūrio saganaki. Jam reikės vos kelių produktų ir neužtruksite nė 10 minučių.

„Gaminant tradicinį graikišką sūrio saganaki, sūris pirmiausia šiek tiek apibarstomas miltais, o paskui apkepamas alyvuogių aliejuje. Paprasta ir skanu“, – sako restorano virtuvės šefė.

O sūrį ji pataria rinktis pagal skonį. Pavyzdžiui, kefalotiris yra kietas sūdytas sūris. Kaseris – puskietis, baltas ar gelsvas, sūdytas graikiškų avių, ožkų pieno ar jų mišinio sūris. Manouris taip pat gaminamas iš ožkų arba avių pieno, bet yra ne toks sūrus, kaip feta, ir minkštesnis.

Jums reikės:

keleto riekelių sūrio,

šaukšto miltų,

alyvuogių aliejaus (kepti),

citrinos ir balzaminio figų ar granatų acto (nebūtina).

Gaminimas: Drėgną sūrį apibarstykite miltais, jų perteklių nukratykite. Sūrį kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 2 min. arba tol, kol jis taps gražios aukso spalvos. Kepdami sūrį apverskite. Iškepusį sūrį papuoškite citrinos griežinėliu. Jei norite, galite apšlakstyti balzaminiu figų ar granatų actu.

J. Jasiūnienės/LRT.lt nuotr.

Sveikas jogurto užkandis visai šeimai

Pasak A. Seidopoulou, lengvai pasigaminsite ir graikų mėgstamą dzadzikį – graikiško jogurto, agurkų, mėtų (prieskonių žolelių) padažą.

Jums reikės:

300 g graikiško jogurto,

2–3 v. šaukštų citrinų sulčių,

1 ar daugiau (pagal skonį) susmulkintų skiltelių česnako,

1 didelio agurko,

alyvuogių aliejaus,

alyvuogių,

1 šaukštelio druskos ir 1 v. šaukšto baltojo vyno acto,

raudonėlių, krapų, mėtų ar kt. prieskoninių žolelių, druskos, šviežiai maltų pipirų.

Gaminimas: Nuluptą ir sutarkuotą agurką apibarstykite druska ir apšlakstykite baltojo vyno actu, kad išsiskirtų skystis (jį nupilkite). Sumaišykite jogurtą, česnaką, citrinų sultis. Į gautą kreminės konsistencijos mišinį įmaišykite nusunktus agurkus. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis, pvz., raudonėliu. Atšaldykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įdėkite keletą alyvuogių ir patiekite su pita (graikiška duona).

Be daržovių ir jūros gėrybių neapsieisite

Be abejo, graikų virtuvė be daržovių neįsivaizduojama, bet jos valgomos ne tik šviežios, sako A. Seidopoulou.

Tad, jei norite šilto daržovių užkandžio, jums reikės: vyšninių pomidorų, svogūnų, įvairių spalvų paprikų, cukinijos, grybų, fetos, pipirų, petražolių, raudonėlio, alyvuogių aliejaus ir alyvuogių.

J. Jasiūnienės/LRT.lt nuotr.

„Negalinčius gyventi be mėsos Peloponeso restoranai ir tavernos tikrai nustebins. Galėsite paragauti įvairiausių ožkienos, avienos patiekalų, sužinosite, kas yra tikras graikiškas šašlykas souvlaki ar kiaulienos didkepsnis brizola“, – vardija restorano šefė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    2
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių