Quantcast

Prancūziška svogūnų sriuba

Kol pavasaris dar nedrąsiai beldžiasi ir vis dar norisi šiltų patiekalų, Siūlome pasigaminti prancūziškos svogūnų sriubos. Sveika, paprastu ir labai skanu.

Reikės:

½ kg svogūnų,

50 g sviesto,

4 česnako skiltelių,

1 stiklinės baltojo sauso vyno,

1 l vištienos sultinio,

1 prancūziško batono,

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

1 žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų,

1 arbatinio šaukštelio cukraus,

1 saujos tarkuoto sūrio.

Gaminimas:

Iš vakaro galite išsivirti vištienos sultinį. Po to jį tereikės pašildyti. Nulupkite svogūnus, supjaustykite juos labai plonais griežinėliais. Susmulkinkite česnakus. Puode storu dugnu šaukšte alyvuogių aliejaus išlydykite sviestą. Sudėkite ten svogūnus ir česnakus. Ant stiprios ugnies pakepinkite kol pradės gelsti. Įdėkite šaukštelį cukraus. Kai svogūnai apkeps, sumažinkite ugnį ir troškinkite juos apie dvidešimt minučių. Tuomet supilkite vyną, karštą sultinį, viską gerai išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų, sumažinkite ugnį iki minimumo ir lėtai virkite valandą. Tuo metu supjaustykite prancūzišką batoną dviejų pirštų storio gabalėliais. Sudėkite ant kepimo skardos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje apie dešimt minučių, kol apskrus.

Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius indelius. Į kiekvieną įdėkite porą skrebučių iš orkaitės, apibarstykite viską tarkuotu sūriu ir trumpam šaukite į orkaitę, kad sūris pasilydytų. Patiekite kai indeliai šiek tiek pravės. Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

kulinorijoj

kulinorijoj portretas
paskaitėm prazai knygu apie big COC,- vienos fantafijos! :)

coc

coc portretas
jusu fantafijos ? prazai knygu kulinorijoj paskaitykite...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių