Quantcast

Pavasaris su prancūziškais patiekalais

  • Teksto dydis:

Prancūziška virtuvė dėl savo išskirtinumo įtraukta į UNESCO paveldą. Tačiau, norint paragauti prancūziškų patiekalų, nebūtina keliauti iki pat Prancūzijos. Vakar, kovo 21 d., trečius metus iš eilės Lietuvoje buvo skelbiama prancūziškos virtuvės diena.

Šios dienos tradicija atsirado dar 1912 m., kai prasidėjo Epikūro vakarienės – tas pats meniu siūlomas įvairiuose pasaulio kampeliuose dideliam svečių ratui. 2017 m. daugiau kaip 2 000 virėjų iš penkių žemynų pakvietė atrasti prancūziškos virtuvės paslaptis. Vienas siūlomų patiekalų, be abejo, buvo tradicinė Liono svogūnų sriuba. Ją lengvai pasigamins kiekvienas, norintis pasimėgauti gurmanišku skoniu.

Šios sriubos variacijomis Prancūzijoje nuo seno mėgavosi ir karaliai, ir varguoliai. Sakoma, kad sriubos receptas atsirado tada, kai namie nebuvo beveik nieko, iš ko būtų galima pasigaminti pietus.

Liono svogūnų sriubai reikės:

800 g svogūnų,

kelių skiltelių česnako,

30 g sviesto,

1 valgomojo šaukšto miltų,

200 ml sauso baltojo vyno,

1 l vištienos sultinio,

1 lauro lapo,

1 prancūziško batono,

60 g tarkuoto sūrio.

Paruošimas:

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Maišydami kepkite juos apie 15 min. Ant pakepintų svogūnų suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Pamažu ant svogūnų supilkite vyną, vištienos sultinį, įmeskite lauro lapą. Viską gerai išmaišykite, pamažinkite ugnį ir leiskite sriubai pamažu virti dar apie 15 min.

Kai sriuba jau bus beveik išvirusi, pagardinkite ją druska ir pipirais.

Griežinėliais supjaustykite prancūzišką batoną ir kiekvieną gabaliuką įtrinkite česnaku.

Į nedidelius molinius dubenėlius supilkite svogūnų sriubą, o ant viršaus uždėkite po porą pasiruoštų prancūziško batono  griežinėlių. Ant jų pabarstykite tarkuoto sūrio ir dėkite sriubos dubenėlius į įkaitintą orkaitę. Geriausia būtų įjungti grilio funkciją ir kepti, kol sūris išsilydys.


Šiame straipsnyje: Liono svogūnų sriubareceptai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių