- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Ruošiame valgomuosius ledus su karamele, riešutais ir pieniniu šokoladu namuose. Viso labo 15 min. ir ledai paruošti!
Sudėtinės dalys:
Kiaušinis, 3 vnt.
Grietinėlė, 2 stiklinės
Cukrus, 10 v. šaukštai
Šokoladas SNICKERS, 2 vnt.
Gaminimas:
Valgomųjų ledų šventė namuose! Šį kartą imsimės prancūziškojo gamybos būdo ir ledus gaminsime kiaušinių pagrindu. Porcija keturiems.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų į du skirtingus dubenis. Į abu dubenis dedame po 5 šaukštus cukraus.
Kiaušinių baltymus išplakame iki tirštumo. Trynius išplakame iki vientisos emulsijos, pridedame keletą šaukštų karšto (tik ką užvirusio vandens) ir dar kartą išplakame.
Trečiame dubenyje iki tirštumo išplakame grietinėlę (riebesnę 35%), čia įmaišome plaktus baltymus ir trynius. Turbūt jau galvojate, o iš kur šokoladas ir karamelė? Ogi, įmaišome 100 g (du maži batonėliai) tarkuoto SNICKERS šokolado.
Ledų masę paskirstome į sandarius indus, iš kurių būtų patogu juos sušalusius kabinti, ir padedame į šaldytuvo šaldiklį bent 3-4 valandoms.
P.S. jeigu tavo mėgstamiausi ledai yra avietiniai, vietoje tarkuoto šokolado įmaišyk šviežių ar šaldytų aviečių. O jeigu tavo mėgstamiausi ledai yra kakaviniai, tuomet prieš išplakant grietinėlę, įmaišyk joje keletą šaukštų kakavos… Tiesa tokia, kad išmokus pagaminti ledų pagrindą (iš kiaušinių ir grietinėlės), eksperimentuoti su skoniais, išradingai parinkti pagardus ir atrasti unikalius receptus favoritus – rankos atviros! Sėkmės ir gero apetito!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?9
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...
-
Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)
Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...
-
Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)16
Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...