Quantcast

Kulinarijos meistrai patarė, kuo pakeisti druską ir pipirus (receptai)

  • Teksto dydis:

TV3 laidos „Gardu Gardu“ kulinarijos šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti tradicinį itališką patiekalą – tagliatelle pastą tik su lietuviška vištiena ir netradiciniu apelsinų padažu, kuriame nebūtų nei druskos, nei pipirų.

Gian Luca niekada nenustoja stebinti: jis druską ir pipirus žada pakeisti ančiuviais. Kai šeštadienį 9.30 val. žiūrovai pamatys, kaip virtuvės šefas Ali Gadžijevas nekantravo paragauti, tikrai susigundys išbandyti charizmatiškojo italo pasiūlytus gaminimo triukus ir savo virtuvėse. Smagiai pasidarbavę ir užkandę, laidos vedėjai pereis, anot Ali, prie linksmiausios dalies – deserto. Konditerijos šefas taip pat įneš savų improvizacijų ir patį tradiciškiausią prancūzišką desertą pagamins savaip: pistacijų krembriulė (creme brulee) su greitai pagaminamais braškių ledais. 

Naminė pasta su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu

Reikės:

200 g kvietinių miltų

100 g kiaušinių masės (2 kiaušiniai)

 500 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo ir odos

 2 apelsinai

 2–3 ančiuvių filė gabaliukai

 1 skiltelė česnako

  Alyvuogių aliejus kepimui

  Švieži mėtos lapeliai

Gaminimas. Apelsinus nulupti peiliu ir nepalikti baltos odelės. Supjaustyti kubeliais. Žievelę taip pat supjaustyti smulkiomis juostelėmis. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įmesti nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinti ančiuvių filė gabaliukus, kol jie visiškai suirs. Tada sudėti kubeliais supjaustytą vištieną ir gerai apkepti. Suversti apelsinų kubelius, gerai išmaišyti ir ir patroškinti 5 minutes. Suberti apelsinų žieveles ir vėl keletą minučių patroškinti. Išjungti kaitrą.

Ant darbastalio pasidaryti miltų kauburėlį su duobute, į kurią supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti tešlą. Jei neturite pastos gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočioti tešlą, gerai išmiltuoti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti norimo storio juostelėmis. Virti 2–3 min. Išvirtą pastą nukošti, padažo keptuvę vėl padėti ant ugnies, suversti į ją pastą, gerai išmaišyti ir porą minučių pakaitinti. Patiekti su šviežios mėtos lapeliais. Jei reikia pabarstyti šviežiai malta druska ir pipirais.

Pistacijų krembriulė su braškių ledais

Reikės:

Krembriulė:

300 g grietinėlės

100 g pieno

180 g kiaušinių trynių masės (9 tryniai)

 60 g cukraus

 30 g pistacijų pastos

 50 g cukraus karamelizavimui

Ledai:

500 g šaldytų braškių

500 g grietinėlės

 50 g cukraus pudros

Gaminimas. Kartu puode užvirti grietinėlę ir pieną. Kambario temperatūros kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, įdėti pistacijų pastos ir dar kartą perplakti. Nuolat maišant po truputį su pauzėmis pilti užvirusį grietinėlės ir pieno mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės, kurią supilti atgal į puodą ir pastatyti vėl ant ugnies. Maišant kaitinti iki pradės garuoti. Tada nukelti nuo ugnies ir išpilstyti masę į norimus indelius. Indelius sustatyti į skardą. Ant skardos užpilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio. Kepti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą. Iškepusią atvėsinti, apibarstyti paviršių cukrumi ir karamelizuoti.

Šaldytas braškes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti. Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su krembriulė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gal palygink ančiuvių kainą ir druskos su pipirais Lietuvos varguoliams tik ančiuvius ir valgyti iš minimalios algos su šeima
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių