Quantcast

Kreminė morkų ir kokosų pieno sriuba

  • Teksto dydis:

Šildanti morkų ir kokoso pieno sriuba – lengva paruošti, o rezultatas patenkins išrankiausią skonį. Gaminame namuose.

Sudėtinės dalys:

Morkos, 7 vnt.

Daržovių sultinys, 7/2 stiklinės

Kokosų pienas, 400 ml

Imbieras, 1 v. šaukštas

Karis, 1 a. šaukštelis

Čili prieskoniai, 1/2 a. šaukštelis

Čiobreliai, pagal skonį

Svogūnas, 1 vnt.

Druska, žiupsnelis

Malti pipirai, žiupsnelis

Gaminimas:

Šiandieną papildome sriubų-favoričių sąrašą! Rytietiška virtuve alsuojanti ir tris pojūčius – saldumą (morkos ir kokosų pienas), aštrumą (imbieras, čili prieskoniai), švelnumą (kokosų pienas) – apjungianti sriuba jau garuoja ant stalo. Pamatysite, paruošti itin lengva!

Morkas nuplauname ir nuskutame, supjaustome 1 cm griežinėliais (turėtume pripjaustyti ne mažiau kaip 6 stiklines). Į puodą supilame daržovių sultinį ir dedame ant vidutinės kaitros, kad neskubėdamas užvirtų.

Tuo metu keptuvėje apkepame vieną smulkintą svogūną (iki suminkštės), pridedame griežinėliais pjaustytas morkas (dar 5 min.) ir baigiant – šaukštą gabalėliais smulkintos imbiero šaknies.

Daržovių sultiniui puode užvirus, sudedame į jį keptuvės turinį. Pagardiname kaupinu a. šaukšteliu  kario, puse a. šaukštelio malto čili prieskonio, žiupsneliu šviežio arba džiovinto čiobrelio, druska ir pipirais. Supilame kokosų pieną. Verdame apie 15-20 min. kol išvirs morkos.
Sriubos skystį nupilame į atskirą puodą. Tirštimą sutriname el.trintuvu ir sriubos skystį supilame atgal. Puodą statome ant viryklės (vidutinės kaitros) ir maišant užverdame. Sriuba paruošta!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių