Quantcast

Kitoks švenčių valgiaraštis: ką pagaminti?

  • Teksto dydis:

Sekmadienį geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto meniu pasiūlymus.

Restorane „Green Hall“ patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – ne kartą geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, aukso medalius prieš kiek daugiau nei mėnesį Erfurte, Vokietijoje, vykusioje pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Aldona Gečienė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, stalo ir salės puošybos idėjomis, kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais.

Svečių pasitikimui „Amerikos Ambasados“ virtuvės šefė Honorata Lyndo sūdytą parūkytą antienos krūtinėlę patiekė trimis būdais: su karamelintais kinkanais ir bruknėmis, datulių džemu ir ožkos sūrio kremu, persimonų-obuolių pagardu.

Šventinį pyragą su mandarinų cukatomis, imbieru ir kokosais, speltos miltų paplotėlius su kepintomis alyvuogėmis ir žolelėmis iškepė Aida Matulevičiūtė, dirbanti „HBH Vilnius“. Šefė taip pat pasiūlė obuolių ir mėtų punčą su cinamonu ir raudonais čili pipiriukais. Imbieriniais sausainiais vaišino technologė Olga Medveckaja. Virtuvės šefas Valius Čepanonis pasidalino konditerinėmis paslaptimis, kaip teisingai šventėms iškepti kaneles.

Šefas Deivydas Praspaliauskas renginio dalyvius vaišino moliūgų ir rūkyto ungurio sriuba su ožkos sūriu, skrudintomis moliūgų sėklomis ir saulėgrąžų daigais. Šventėms anties kepenėlių pašteto (pranc. Foie gras) ir meduolinio biskvito užkandį su apelsinų džemu pristatė technologas Vladas Judickis. Viešbučio „Corner“ virtuvės šefas Mindaugas Mizaras gamino Prancūzijoje populiarią vištieną „Supreme“ – vištienos krūtinėlę su sparnelio dalimi, užkandį gardindamas pankoliais, juoda ir raudona bolivine balanda, sojų oru. Patyrusi virtuvės meistrė Aldona Gečienė svečiams pasiūlė rudagalvės menkės patiekalą, skanintą žolelių plutele, švelnia bulvių česnakų piure, morkų čili kremu ir traškiomis daržovėmis.

Svečiams buvo tiekiami keraminėje kepsninėje, rūkykloje ir krosnyje „Big Green Egg“ virtuvės šefo Lauryno Bužinsko paruošti lengvai apskrudinti, minkšti, sultingi brandintos jautienos „Tomahawk“ didkepsniai su griliuotu pastarnoku, grybais ir žolelių padažu. Susirinkusieji susipažino su kepsninių galimybėmis, buvo kviečiami švenčių sezone ruošti gardžią žuvį, troškinius, naminę duoną, pyragą, užkepėlę ir net ledus.

Eklerą su „Delight“ grietinėlės sūriu, geltonųjų slyvų kremu, „Panna cotta“ putėsiais ir šiltomis kriaušių-persimonų salotomis paruošė Darius Dabrovolskas, sveikatingumo ir poilsio komplekso „Vytautas Mineral SPA“ virtuvės šefas. Tarp gausiai tiekiamų vaišių į vėlyvuosius pusryčius susirinkusius svečius su švenčių metu aktualiomis verslo etiketo taisyklėmis supažindino ir stalo serviravimo patarimais dalinosi tarptautinio protokolo ir etiketo konsultantė Adriana Rastauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valgytoja

valgytoja portretas
Nu nežinau, bet man tie meistrų patiekalai neatrodo skaniai ir iš viso aš nemėgstu tokio paterliojimo ir didelėje lėkštėje kelių kąsnelių, ale patiekalas vadinasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių