- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Kiniškai paruošta vištiena sočiai vakarienei. Ir vyšnaitės, vyšnaitės, vyšnaitės!
Sudėtinės dalys:
Vištiena, 500 g
Žirniai, 150 g
Morkos, 150 g
Raudonoji paprika, 1 vnt.
Svogūnas, 1 vnt.
Miltai, 4 v. šaukštai
Krakmolas, 2 a. šaukšteliai
Sojos padažas, 5 v. šaukštai
Česnakas, 2 skiltelės
Čili pipiras, 1/3 vnt.
Citrinos sultys, 1 v. šaukštas
Druska, pagal skonį
Medus, 1 v. šaukštas
Vištienos sultinys, 1/2 stiklinė
Vyšnios, 1/2 stiklinė
Ryžiai, 300 g
Imbieras, pagal skonį
Malti pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
Keletą valandų prieš ruošiant patiekalą, supjaustome vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir užpilame marinatu (šaukštas sojos padažo, žiupsnelis druskos, maltų pipirų, smulkinta česnako skiltelė, šlakelis citrinos sulčių), išmaišome ir padedame į šaldytuvą;
Polietileniniame maišelyje išmaišome miltus (5 šaukštus) ir krakmolą (1 a. šaukštelis). Į maišelį dedame vištieną, užsukame ir gerai pakratome, kad vištienos gabalėliai apliptų. Gerai įkaitiname keptuvę, dedame vištienos gabalėlius, pavatome, kad visos pusės apkeptų. Apkeptus gabalėlius dedame į kepimo indą ir pašauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad ten būtų šiltai ir tuo pat metu dar pakeptų;
Nuplauname ir užkaičiame virti plikytus ryžius;
Keptuvėje apkepame smulkintą svogūną, papriką, čili papriką (kas nemėgsta aštriai, 1/3 pipiro be sėklyčių), skiltelę česnako, šiek tiek gerai susmulkinto imbiero šaknies (1 cm), tuomet suberiame morkas ir žalius žirnelius, 5 min. patroškiname. Stiklinėje išmaišome 4 šaukštus sojos padažo, šaukštą citrinos sulčių, žiupsnelį druskos, šaukštą medaus, pusę stiklinės vištienos sultinio. Supilame į keptuvę kartu su vyšnaitėmis be kauliukų. Maišome beveik iki užvirs, tuomet supilame šaukštelį krakmolo ištirpinto vandenyje (1/4 stiklinės).
Patiekiame kinišką vištieną sumaišę vištienos gabalėlius su daržovėmis arba atskirai.
Gero apetito!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...