Quantcast

Kiniška vištiena su vyšniomis

  • Teksto dydis:

Kiniškai paruošta vištiena sočiai vakarienei. Ir vyšnaitės, vyšnaitės, vyšnaitės!

Sudėtinės dalys:

Vištiena, 500 g

Žirniai, 150 g

Morkos, 150 g

Raudonoji paprika, 1 vnt.

Svogūnas, 1 vnt.

Miltai, 4 v. šaukštai

Krakmolas, 2 a. šaukšteliai

Sojos padažas, 5 v. šaukštai

Česnakas, 2 skiltelės

Čili pipiras, 1/3 vnt.

Citrinos sultys, 1 v. šaukštas

Druska, pagal skonį

Medus, 1 v. šaukštas

Vištienos sultinys, 1/2 stiklinė

Vyšnios, 1/2 stiklinė

Ryžiai, 300 g

Imbieras, pagal skonį

Malti pipirai, pagal skonį

Gaminimas:

Keletą valandų prieš ruošiant patiekalą, supjaustome vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir užpilame marinatu (šaukštas sojos padažo, žiupsnelis druskos, maltų pipirų, smulkinta česnako skiltelė, šlakelis citrinos sulčių), išmaišome ir padedame į šaldytuvą;

Polietileniniame maišelyje išmaišome miltus (5 šaukštus) ir krakmolą (1 a. šaukštelis). Į maišelį dedame vištieną, užsukame ir gerai pakratome, kad vištienos gabalėliai apliptų. Gerai įkaitiname keptuvę, dedame vištienos gabalėlius, pavatome, kad visos pusės apkeptų. Apkeptus gabalėlius dedame į kepimo indą ir pašauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad ten būtų šiltai ir tuo pat metu dar pakeptų;

Nuplauname ir užkaičiame virti plikytus ryžius;

Keptuvėje apkepame smulkintą svogūną, papriką, čili papriką (kas nemėgsta aštriai, 1/3 pipiro be sėklyčių), skiltelę česnako, šiek tiek gerai susmulkinto imbiero šaknies (1 cm), tuomet suberiame morkas ir žalius žirnelius, 5 min. patroškiname. Stiklinėje išmaišome 4 šaukštus sojos padažo, šaukštą citrinos sulčių, žiupsnelį druskos, šaukštą medaus, pusę stiklinės vištienos sultinio. Supilame į keptuvę kartu su vyšnaitėmis be kauliukų. Maišome beveik iki užvirs, tuomet supilame šaukštelį krakmolo ištirpinto vandenyje (1/4 stiklinės).

Patiekiame kinišką vištieną sumaišę vištienos gabalėlius su daržovėmis arba atskirai.

Gero apetito!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių