Quantcast

Karamelizuoti žemės riešutai

  • Teksto dydis:

Puikus užkandis namuose vos per 15 min.! Saldūs, aromatingi karamelizuoti žemės riešutai. Gero apetito!

Sudėtinės dalys:

Riešutai, 1 stiklinė

Cukrus, 200 g

Vanduo, 1/3 stiklinė

Cinamonas, žiupsnelis

Druska, žiupsnelis

Migdolų aromatas, pagal skonį

Gaminimas:

Iš tiesų, šių karamelizuotų riešutų receptas yra itin paprastas ir greitai paruošiamas (užtruksime vos 15 min.). Tačiau gaminant pasistengi reikės – riešutų masę turėsime nesustojant (intensyviai) maišyti apie 10 min. Kaip ten bebūtų, rezultatas nuostabus ir sunkus darbas atsiperka su kaupu. Įsivaizduokime situaciją, kad Jums paskambina netoliese esantis draugas(-ė) ir pasisiūlo užsukti arbatos. Kaip tyčia desertų sandėliukas tuščias… išskyrus mėgstamų riešutų saujelę. Perskaitę šį receptą, iš šios situacijos išsisuksime su kaupu!

Pirmiausia į dubenį supilame stiklinę (200 g) cukraus. Užpilame 1/3 stiklinės vandens (66 ml) ir išmaišome, kad dalis cukraus ištirptų vandenyje. Pagardinkime migdolų aromatu (1-2 lašeliai) ir išmaišykime dar kartą.

Į gilią keptuvę (geriausiai, paviršiumi, prie kurio nelimpa turinys – teflono, keramikos..) suberiame riešutus (žemės riešutai puikiai tiks, nors galima naudoti ir kitus mėgstamus) ir užpilame vandens ir cukraus sirupu. Uždedame keptuvę ant kaitlentės (vidutinė kaitra) ir maišome, maišome, maišome. Per 1-3 minutes riešutai pasidengs sirupu bei išgaruos drėgmė – riešutai liks pasidengę baltu cukraus apvalkalu. Tai svarbiausia šio recepto vieta (atrodys, kad keptuvės turinys per sausas, riešutai susicukravo ir limpa vienas prie kito..). Svarbiausia nenustoti maišyti, netgi maišyti intensyviau: cukrus ims karamelizuotis, o riešutai ruduoti (tiek nuo kepimo, tiek nuo karamelės). Intensyviai maišome iki visi riešutai tolygiai įgaus reikiamą rudumą ir baltų cukraus kristalų nebesimatys (apie 5 – 8 min.).

Pagardiname riešutus rupia druska ir žiupsneliu druskos – permaišome ir sukrapštome riešutus į kepimo formą atvėsti. Kiek pravėsusius riešutus permaišome, kad nesustingtų sulipę į didesnius gumulus.

Riešutus galima laikyti sandariame inde bene 3 savaites, todėl bet kada…užsinorėjus ko nors saldaus…



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių