Quantcast

Jogurtinis braškių tortas

  • Teksto dydis:

Galbūt artėja jūsų, jūsų šeimos narių ar draugo gimtadienis? Kodėl gi nenustebinus savos gamybos gardžiu braškių tortu?

Reikės

0,5 stiklinės cukraus,

50 g margarino,

2 valgomųjų šaukštų medaus,

2 kiaušinių,

2,5 stiklinės kvietinių miltų,

3 indelių jogurto,

1,5 valgomojo šaukšto sodos, nugesintos 1 arbatiniu šaukšteliu acto,

braškių,

želatinos.

Paruošimo būdas

Kiaušinius, medų, margariną bei cukrų sudedame į metalinį indą ir kaitiname virš puodo su verdančiu vandeniu. Visą laiką maišome, kad iš kiaušinių netaptų kiaušinienė.

Jei jaučiame, kad pernelyg kaista, indą nukelkime nuo puodo ir toliau maišykime, kol kiek atvės. Tuomet vėl kaitinkime (svarbiausia, kad masė neužvirtų).
Į šią karštą vientisą masę supilame nugesintą sodą, tuomet viskas turėtų suputoti.

Nuimame indą nuo puodo, beriame miltus ir maišome. Kai tešla tampa sunkiai maišoma, imamės minkymo rankomis ir galiausiai kočiojimo.

Padalijame tešlą į penkias dalis. Kiekviena dalis tešlos turi būti iškočiota maždaug 3–4 mm storio torto formos lakštais. Patogiausia kočioti tiesiai ant sviestinio popieriaus, nes, lakštui iškepus ir atvėsus, bus nesunku jį nuimti ir stipriai sumažės galimybė lakštus sulaužyti.

Iškočiojus galima iškart apibrėžti tikslią torto formą, tuomet iškepusius lakštus jau bus galima iškart naudoti.

Kitas būdas: ant ką tik iškeptų lakštų (karštų, antraip sutrupės pjaunant) dėti torto formą ir pagal ją išpjauti apskritimą. Tuomet lakštų likučius sumalti ar sutrinti ir jais bus galima papuošti tortą.

Kiekvieną lakštą kepkime iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 5–7 min. Kuo temperatūra aukštesnė, tuo greičiau iškeps.

Lakštus pertepame atšaldytu jogurtu, ant kiekvieno jogurtu užtepto lakšto uždedame želatinos, o kai viską baigiame, ant viršaus dedame braškių ir susmulkintų lakštų likučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių