Quantcast

Jaukiems rudens vakarams – keletas puikių pyragų receptų

  • Teksto dydis:

Atėjus ilgų rudens vakarų metui, daugiau laiko galime skirti eksperimentams virtuvėje, o ir šviežių rudeniškų daržo gėrybių dar gausu.

Tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė Ilona Juciūtė dalijasi keletu puikių rudeniui tiksiančių pyragų receptų. Šaltuoju metų laiku namuose ypač norisi šilto jaukumo, tad gelsva stalinės lempos šviesa, patogus krėslas, knyga ir kvapnios arbatos puodelis rankoje tikrai padeda tokią atmosferą sukurti. Iki pilnos laimės trūksta nebent gardaus pyrago gabalėlio!

Tokiam reikalui puikiai tiks morkų pyragas. Jums reikės 1 stiklinės (apie 240 ml) su kaupu tarkuotų morkų, 200 g cukraus, 1 kiaušinio, 1 stiklinės miltų, arbatinio šaukštelio sodos ir acto sodai nugesinti.

Morkas tarkuokite stambesne tarka, kad pyragas nebūtų toks klampus. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir sumaišykite su tarkuotomis morkomis. Sodą užgesinkite su actu, įmaišykite į tešlą ir suberkite miltus. Viską išmaišykite. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

Štai toks greitai ir nesudėtingai paruošiamas puikus rudeniškas pyragas!

Dar vienas puikus receptas, kuriam galėsite panaudoti vis dar sandėliuke pūpsančias daržo gėrybes – cukinijų keksas.

2 stiklinės (stiklinė – apie 240 ml) miltų sumaišykite su arbatiniu šaukšteliu sodos, puse arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, žiupsneliu druskos, cinamono ir muskato. 2 kiaušinius išplakite su stikline rudojo cukraus, supilkite stiklinę aliejaus. Sumaišykite tai su miltais, įmaišykite ir dvi stiklines su burokine tarka tarkuotos cukinijos. Viską gerai išmaišę, sudėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Ištraukę pyragą iš orkaitės, leiskite jam šiek tiek pravėsti ir – skanaus!

Beje, pyragas nebūtinai turi būti saldus. Tarkime, pyragas su lašiša gali puikiai tikti ir sotiems pietums ar vakarienei.

Jums reikės 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos, 500 g lašišos be odos, 2 porų, 1 šaukšto grietinės, 3 kietai virtų kiaušinių, druskos, pipirų, 1 kiaušinio tešlai aptepti, saulėgrąžų pabarstymui.

Porus supjaustykite griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, atvėsinkite ir sumaišykite su grietine. Pagardinkite tai druska ir pipirais.

Sluoksniuotą tešlą išvyniokite tiesiai ant kepimo skardoje ištiesto kepimo popieriaus. Į vidurį dėkite lašišos gabalą, užtepkite porų mišiniu ir ant viršaus sudėkite tarkuotus kiaušinius. Tešlos kraštus įpjaukite juostelėmis ir, užlenkdami po vieną dalelę iš vienos ir iš kitos pusės, supinkite pynę. Arba tiesiog uždenkite kitu tešlos lakštu.

Patepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite saulėgrąžomis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių kol tešla gražiai paruduos.

Jaukių, šiltų ir skanių jums rudens vakarų!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių