Quantcast

A. Ivanausko laimės triukai Naujųjų stalui (receptai)

„Skaniai valgykite“ – keistokas laimės palinkėjimas sutinkant Naujuosius, tačiau toks teisingas – juk tikras gyvenimas ir susideda iš mažų malonumų, tarp kurių neabejotinai įsitvirtinęs skanus maistas.

Silkė „Mojito“, cukinijų ir mangų salotos, su kava troškinta jautiena, pistacijų keksas su mėtiniais ledais – tik keletas virtuvės mitų griovėjo ir TV3 laidos „Kulinariniai triukai“ vedėjo Alfo Ivanausko burtažodžių, vienu mostu praskaidrinančių gyvenimą.

Žinoma, puikiai savijautai ir malonumo pojūčiui svarbu ne tik tai, ką ir kaip valgai, bet ir su kuo. Suteikti malonumą kitam – kad ir lėkštėje sukurta istorija, apipinta svajomis apie kavos virimą sniego pusnyje, rytinę mėtų puokštę ar kokteilį raškant mangus ir juokiantis iš skraidančių silkių – ne mažiau džiaugsmo ir sau pačiam.

Kokias šventines virtuvės istorijas susikursite, priklauso nuo jūsų pačių, o įvadą Naujųjų malonumams sufleruoja A. Ivanauskas. Pirmas raktažodis – neįprastas įprasto kekso triukas: ne tik kad iš burokėlių, bet dar ir su įdaru. Antrasis – picos triukas: šoninės ir džiovintų slyvų duetas, vertinamas draugų vakarėlyje net ir šaltas.

Daugiau receptų visą parą rasite www.vmgonline.lt.

„Kulinariniai triukai“ – sekmadieniais 9.00 val. per TV3.


Burokėlių keksas su jogurtu ir avietėmis

Reikės

200 g miltų,

180 g minkšto sviesto,

180 g „Dan Sukker“ drėgnojo cukraus „Farinas“,

3 kiaušinių,

400 g virtų, smulkiai tarkuotų burokėlių,

1–2 v.š. pieno,

1,5 a.š. kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės

500 ml natūralaus jogurto,

1 saujos aviečių,

1 v.š. cukraus,

1 a.š. želatinos.

Paruošimo būdas

Po vieną įmuškite kiaušinius, minkštą sviestą maišytuvu išsukite su cukrumi ir druska. Įpilkite pieną, įberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudėkite burokėlius ir viską gerai išmaišykite.  Tešlą dėkite į kepimo formą ir apie 50 min. kepkite 180 °C orkaitėje.  Iškeptą keksą gerai atvėsinkite ir išpjaukite jo vidurį, palikdami tik šonines kraštines. Šiltame vandenyje išbrinkinkite želatiną ir sumaišykite su jogurtu, cukrumi bei avietėmis. Gauta mase užpildykite kekso vidų ir palikite per naktį šaldytuve.

Pica su špinatais, šonine ir džiovintomis slyvomis

Picos tešlai reikės

200 ml pieno,

2,5 stiklinės miltų,

4 g sausų mielių,

1 v.š. cukraus,

5 v.š. alyvuogių aliejaus,

druskos.

Padažui reikės

2 vidutinio dydžio pomidorų,

2 šaukštų pomidorų pastos,

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

1 a.š. cukraus,

druskos, pipirų.

Visas sudedamąsias dalis sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite.

Picai reikės

150 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės,

250 g mocarelos,

100 g fermentinio sūrio,

10 džiovintų slyvų (pamirkytų kelias valandas),

saujos špinatų.

Paruošimo būdas

Į šiltą pieną suberkite trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Berdami likusius miltus užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite audeklu ir palikite šiltoje vietoje kilti apie 30 minučių.

Iš pakilusios tešlos suformuokite picos pagrindą (galite ir kočėlu).  Jį aptepkite paruoštu padažu. Ant viršaus berkite tarkuotą fermentinį sūrį, sudėkite slyvas, smulkintą šoninę, pagardinkite pipirais ir užberkite plėšytą mocarelą. Picą dėkite į 220 °C orkaitę ir kepkite apie 10–12 minučių. Ant iškeptos picos suberkite špinatų lapelius ir patiekite.

* Šoninę galite pakeisti vištienos krūtinėle (ją reikėtų supjaustyti labai plonomis juostelėmis).

Slyvas galite keisti konservuotais persikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių