Quantcast

Išbandykite: purių varškėčių receptas iš smetoninės knygos

  • Teksto dydis:

„Parodykite man lietuvį, kuris nemėgsta varškėčių. Bent jau aš tokių nežinau. Senoje, taip vadinamoje smetoniškoje Lietuvoje, atradau senovinį varškėčių receptą ir darkart įsitikinau, kad varškėčiai yra klasikinis patiekalas, kurį mokėti pagaminti nori kiekviena šeimininkė”, – taip savo laidoje senovinį varškėčių receptą pristatė Beata Nicholson.

Varškėčiams pasigaminti prireiks birios 9 proc. riebumo varškės, kiaušinių, druskos, cukraus, miltų, lydyto sviesto.

„Pagrindinė problema, su kuria susiduria daugybė šeimininkių, gaminančių varškėčius, yra miltų kiekis. Svarbu jų įdėti tiek, kad miltai suklijuotų varškę kartu su kiaušiniais ir iškepus jie būtų lengvi, bet nesubyrėtų kepami“, – tvirtina B. Nicholson.

Plačiau – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

qq

qq portretas
Jau visos durnos ir nebemoka gaminti išskyrus Nikolson ?!!! :))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių