Quantcast

Granola batonėlių receptas

  • Teksto dydis:

Greitas, nebrangus, sveikas ir labai gardus patiekalas granolos batonėliai. O ir improvizacijai vietos apstu.

Sudėtinės dalys:

Miltai, 1 stiklinė

Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė

Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis

Abrikosai, 1/3 stiklinės

Moliūgo sėklos, 1/3 stiklinės

Kiaušinis, 2 vnt.

Rudas cukrus, 1/2 stiklinės

Cukrus, 1/2 stiklinės

Vanilinis cukrus, 1/2 a. šaukštelis

Druska, žiupsnelis

Pienas, 2 v. šaukštai

Aliejus, 1/2 stiklinės

Kokoso drožlės, 1/2 stiklinės

Gaminimas:

Kai žinai, kad šv. Velykoms į namus subėgs daug mažųjų stebuklų ir jų akutės žibės nuo stalo pagriebti gardų kąsnelį, galvoji tegul tai geriau bus namuose kepti avižiniai batonėliai nei saldainiai.

Miela šeimininke, šiems batonėliams naudosime pilno grūdo avižinius dribsnius ir džiovintus abrikosus (galima pakeisti kitais džiovintais vaisiais).

Pirmiausia sumaišome birius ingredientus: stiklinę miltų, šaukštelį kepimo miltelių, pilno grūdo avižinius dribsnius, džiovintus abrikosus, saują moliūgo sėklų (nebūtina).

Tuomet į gilų dubenį įmušame keletą kiaušinių, beriame stiklinę cukraus (pusę rudo, pusę balto), įpilame keletą v.šaukštų pieno, pagardiname žiupsneliu druskos ir vanilinio cukraus – viską išplakame iki vientisos masės (1 min. plaktuvu). Įpilame ir įmaišome pusę stiklinės (rapsų) aliejaus.

Skystą masę supilame į dubenį su biriais ingredientais, išmaišome. Tolygiai paskirstome batonėlių tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos, viršų apibarstome kokoso drožlėmis. Kepame 180°C temperatūroje 20-25 min. kol kokoso drožlės dailiai įrus. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti, tuomet supjaustome batonėliais. Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių