Quantcast

D. Songaila pasidalino mėgiamu elnienos receptu

  • Teksto dydis:

Netrukus naujo Vilniaus restorano „Barboros svetainė“ meniu bus papildytas dar vienu išskirtiniu patiekalu – jo receptu su virtuvės šefu Aleksandru Lukaševič pasidalino Kauno „Žalgirio“ treneris Darius Songaila.

Amerikoje medžiokle susidomėjęs, karjerą baigęs garsus Lietuvos krepšininkas su šypsena sako pats mokąs ruošti žvėrieną ir paukštieną bei žinąs tokių maisto gamybos paslapčių, kurios medžiotojų šeimose perduodamos iš kartos į kartą.

Jei gali rinktis, pirmenybę profesionalus sportininkas teikia iš plonai pjaustytos nugarinės pagamintam elnienos karpačio, pagardintam kapotomis mėtomis, druska, pipirais, balzamiko sirupu ir alyvuogių aliejumi. Jo mėgstamų valgių sąraše yra ir elnienos didkepsnis.

„Aleksandras mėgsta klasikinę virtuvę ir mėsą ruošia su kadagio uogomis bei rozmarinu. Aš elnieną gardinu kiek kitaip. Jam papasakojau tai, ką sužinojau gyvendamas Amerikoje iš draugo, kurio šeima turi gilias medžioklės tradicijas“, – pasakojo D. Songaila.

 

Anot jo, žvėriena, kaip ir daugelis mėsos rūšių, mėgsta „masažą“. Jos taip pat svarbu per ilgai nelaikyti ant liepsnos – gardžiausiai paruoštas yra vidutiniškai iškeptas didkepsnis.

D.Songailai įspūdį paliko „Barboros svetainės“ šefų komandos ruošiamas padažas prie elnienos. Tam, kad juo būtų galima mėgautis, prireikia maždaug keturių parų darbo – tiek laiko gardėsis yra ruošiamas be pertraukos. Pagrindinės padažo sudedamosios dalys – elnio kaulų nuoviras, daržovės ir tamsus alus.

 

„Lietuvoje auginama elniena – ekologiška mėsa. Ji – minkšta ir sultinga, tinkama daugelio šalių virtuvių patiekalams ruošti. Ji, kaip sudedamoji dalis, randama net kinų receptuose“, – sakė D. Songaila.

Gyvendamas už Atlanto krepšinio profesionalas išgirdo, kas padeda kiek sušvelninti aštrų žvėrienos kvapą – tiems, kas nėra prie jo pratęs, bet nori pasimėgauti liesu gurmanišku maistu, patariama per naktį elnieną pamirkyti piene.

Sportininkas yra medžiojęs ir Europoje, ir Afrikoje. 2005 – ais viešint pastarajame žemyne į namus jis parsiuntė didžiausią savo trofėjų – antilopę. D. Songaila pasakoja dalyvavęs šernų, fazanų, elnių, zebrų, briedžių, putpelių, stirnų, antilopių ir net meškų medžioklėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cika

cika portretas
ar galima elniena valgyti neisemus is burnos kramtomos gumos? O gi siaip puikus vyras.....
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių