Quantcast

Viskas, ką reikia žinoti apie naująjį „iPad 9.7“

  • Teksto dydis:

„Apple“ kompanijos stiprybė – kurti išskirtinius produktus, kuriuos vėliau linkę kopijuoti kiti gamintojai. „Apple“ produktų sėkmės paslaptis – „Apple Ekosistema“ ir produktų tarpusavio suderinamumas, kuris reiškia ne tik itin didelį patogumą, bet ir papildomas galimybes turint kelis „Apple“ produktus. Dėl šitų priežasčių paklausa „Apple“ produktams, nesvarbu ar tai išmanieji telefonai, ar planšetiniai kompiuteriai, visada yra didelė.

Koks yra naujausias kovo mėnesį pristatytas „iPad 9.7“?

Pasak Varle.lt planšetinių kompiuterių specialistų, 5-osios kartos „iPad 9.7“ jau buvo prieinamas „Apple“ planšetinis kompiuteris, o 6-osios kartos 2018 m. „iPad 9.7“ tapo ne tik prieinamesnis nei jo pirmtakas, bet dar ir gavo visą rinkinį patobulinimų.

Dizainas

Sudėtinga atsisakyti laiko patikrinto dizaino, ypač jei naudotojams jis tikrai patinka. „Apple“ tai žino, todėl naujasis 6-osios kartos „iPad 9.7“ dizaino prasme nieko nesiskiria nuo senesnių modelių, čia turime jau seniai visų pamėgtą „Apple“ planšetinių dizainą. Metalinis galinis korpusas, kruopščiai apgalvoti mygtukai, mechaninis „Home“ mygtukas su integruotu pirmosios kartos sparčiai veikiančiu pirštų atspaudų skaitytuvu „Touch ID“..., viskas čia kaip visada puikios kokybės. 

 

 

Šone yra išdėstytas garso valdymo mygtukas, maitinimo mygtukas, Lightning jungtis, garsiakalbio grotelės, Touch ID skaitytuvas. Savo vietoje liko 3,5 mm ausinių jungtis.

„Apple Pencil“ palaikymas

Viena svarbiausių naujojo „iPad 9.7“ planšetinio kompiuterio naujovių yra „Apple Pencil“ palaikymas. Iki šiol tokia funkcija pasižymėjo tik „Pro“ serijos „Apple“ planšetiniai kompiuteriai. Galima teigti, kad su 6-osios kartos „iPad 9.7“ „Apple Pencil“ atsivėrė platesnės taikymo sritys. Savo naująjį planšetinį kompiuterį gamintojas pateikia kaip ypatingai mokslams tinkamą įrenginį. Yra daugybė programėlių, kurios su „Apple Pencil“ leis piešti, rašyti, pasirašinėti dokumentus. Be to, su „Apple Pencil“ pieštuku patogu valdyti „iPad“ įrenginį atliekant pagrindines funkcijas. Varle.lt planšetinių kompiuterių specialistų teigimu, nors „Apple“ pieštuką reikia pirkti atskirai, būtina paminėti tai, kad pasirodžius 6-osios kartos „iPad 9.7“, „Apple Pencil“ atpigo 20€.

Ekranas

Ekranas išliko toks pats, 9,7 col. įstrižainės. Jis čia ryškus, ir daugumos apšvietimo sąlygomis perteikia išties detalizuotą vaizdą. Raiška 2048x1536 pikselių, pikselių tankis siekia 264 ppi. Šio planšetinio kompiuterio ekranas tikrai geras, tačiau norintiems išskirtinės klasės vaizdo su pažangiausiomis technologijomis, rekomenduojama rinktis iPad Pro.

Taip pat malonu matyti mažą ekrano atspindžio koeficientą. Žiūrėti filmą su už jūsų esančiu apšvietimo šaltiniu labai patogu.

Gamintojų nuotr.

Procesorius ir atmintis

Nors iš išorės 6-osios kartos „iPad 9.7“ mažai kuo skiriasi nuo 5-osios kartos modelio, viduje įvyko daugiau svarbių pakeitimų. Čia turime reikalų su pažangesniu 4 branduolių „Apple A10 Fusion“ 2,3 GHz procesoriumi. Beje, tokiu pat procesoriumi yra aprūpintas „iPhone 7“. Reikėtų pažymėti tai, kad „A10 Fusion“ procesorius užtikrina greitą ir sklandų darbą, t. y. tokį, kokio visada ir galima tikėtis iš „Apple“ produktų. Planšetinis kompiuteris tikrai veikia sparčiai: įvairiausios užduotys, tokios kaip naršymas internete, naudojimasis socialiniais tinklais, el. paštu ir pan. veikia absoliučiai be jokių trikdžių ir vėlavimų. Apdorojant žaidimus irgi jokių problemų nėra, nes procesorius užtikrina juose didelį kadrų dažnį. Galima teigti, kad 6-osios kartos „iPad 9.7“ savo sparta nenusileidžia „iPad Pro“ modeliui. Turint omenyje jo kainos lygį, tai tikrai puikus pasiekimas. Reikėtų pažymėti, kad galima rinktis 32 GB ir 128 GB talpos modelį.

Ryšys

Kaip jau įprasta „iPad“ įrenginiams, siūlomi modeliai tik su Wi-Fi ir Wi-Fi bei mobilaus ryšio palaikymu. Abiem atvejais naudojamas dvijuostis Wi-Fi 802.11 a/b/g/n ryšys su MIMO. Taip pat yra Bluetooth 4.2 ir GPS. Jeigu mėgstate naudotis ryšio galimybėmis kelionėje, siūloma rinktis modelį, kuris palaiko mobilųjį ryšį. Tokie „iPad“ modeliai pavadinime turi prierašą „Cellular“.

Kameros

6-osios kartos „iPad 9.7“ kameros specifikacijos nesiskiria nuo praeitų metų modelio. Čia naudojamas 8 megapikselių BSI jutiklis su f/2.4 diafgrama, taigi kamera yra tokia pat. Priekinės kameros raiška yra 1,2 megapikselių. Kalbant apie kameros programinę įrangą, didelių pokyčių čia neįvyko. Galima fotografuoti ir filmuoti geros kokybės vaizdus, filmuoti sulėtintu režimu, fiksuoti panoramą ir „Timelapse“ kadrus. Planšetinis kompiuteris leidžia filmuoti 1080p raiškos vaizdo įrašus su 30 kadrų per sekundę sparta. Atsižvelgiant į šio „iPad“ kainą, vaizdų kokybė labai aukšto lygio.

Baterija

Galima pastebėti, kad dėl planšetinių kompiuterių baterijų skundžiamasi rečiau nei dėl išmaniųjų telefonų baterijų veikimo. Testuojant šį 6-osios kartos „iPad 9.7“ pastebėta, kad jis veikia tiek pat ilgai, kaip ir „iPad Pro 10.5“. Baterija pademonstravo 4,5 valandų veikimo laiką naudojant įrenginį maksimaliai intensyviai. Panašu, kad gamintojo tvirtinimas apie tai, kad planšetinis kompiuteris pasižymi 10 val. autonominiu laiku naršant internete, žiūrint vaizdo įrašus ar klausantis muzikos, yra teisingas, nes maždaug 5 val. žiūrint „Youtube“, naršant internete, planšetinio kompiuterio baterijos sočiai užtenka dienai.

Naudojimas

Varle.lt specialistų nuomone, patogus naudojimasis multimedijų turiniu yra viena svarbiausių planšetinių kompiuterių pirkimo priežasčių. Akivaizdu, kad naujasis 6-osios kartos „iPad“ šiuo metu yra vienas geriausių rinkoje. Įrenginys leidžia patogiai mėgautis vaizdo įrašais ant sofos ar kelionėje, naršyti socialiniuose tinkluose, naudotis el. paštu, dirbti, žaisti žaidimus ir kitaip pramogauti. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad garsas čia irgi kokybiškas ir sodrus, garsiakalbiai su savo užduotimi susitvarko puikiai, nors jų čia tik du. Garso kokybė išties puiki net tada, kai nustatome didelį garsumo lygį.

Apibendrinimas

Varle.lt planšetinių kompiuterių specialistų išvada: 6-osios kartos „iPad 9.7“ siūlo aukštesnio lygio našumą ir platesnį funkcionalumą už mažesnę kainą. Puikus surinkimas ir patogus dizainas, „Apple Pencil“ palaikymas, platus programėlių spektras, spartų ir sklandų veikimą be trikdžių užtikrinantis pažangesnis „A10 Fusion“ procesorius, ilgas autonominio veikimo laikas, ko gero protingiausias kainos-kokybės santykis planšetinių kompiuterių rinkoje bei „Apple Ekosistema“ – reiškianti papildomas galimybes, kurios atsiranda turint kelis „Apple“ produktus (pavyzdžiui, „iPad“ ir „iPhone“) – su „iPad“ „iPhone“ jau turinčiam žmogui bus galima priimti ir siųsti žinutes, skambinti ir priimti skambučius, užrašai, nuotraukos, video, priminimai, kalendoriaus įrašai ir kt. kuriuos padarai „iPhone“, sinchronizuojasi su „iPad“ ir atvirkščiai – visi šie ypatumai padaro 6-osios kartos „iPad 9.7“ labai patraukliu įrenginiu tikrai plačiam auditorijos ratui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių