Quantcast

Svaiginanti sėkmė: „iPhone“ pardavimai viršijo visų laikų rekordus

  • Teksto dydis:

Kompanija "Apple" pranešė, kad per 2014 m. paskutinį ketvirtį pardavė rekordiniškai daug – net 74,5 mln. – išmaniųjų telefonų "iPhone". Kartu buvo paskelbta apie milžinišką ketvirčio pajamų ir pelno lygį – atitinkamai 74,6 mlrd. ir 18 mlrd. JAV dolerių.

Pasiekti rezultatai reiškia, kad kiekvienai "Apple" akcijai pelnas siekia 3,06 JAV dolerių. Tai yra net 30proc. daugiau, nei per tą patį ketvirtį prieš metus. Palyginimui: 2013 m. paskutiniame ketvirtyje uždirbta 57,6 mlrd. pajamų ir 13,1 mlrd. JAV dolerių pelno (2,07$ vienai akcijai).

Parduota 21,4 mln. planšetinių kompiuterių "Apple iPad", o tai yra šiek tiek mažiau nei planuota (21,5 mln.). Prieš metus buvo parduota 26 mln. "iPad".

"iPhone" pardavimai nebuvo ta viena priežastis, kodėl "Apple" pajamos ir pelnas pasiekė naujas aukštumas. Kompanija pranešė, kad visų laikų rekordus mušančius kompiuterių Mac (5,2 mln. vienetų) pardavimus, taip pat gerokai ūgtelėjusias pajamas iš "App Store".

Kitame ketvirtyje "Apple tikisi" gauti nuo 52 mlrd. iki 55 mlrd. JAV dolerių pajamų. Kompanijos valdyba teigia, kad puikūs ketvirčio rezultatai leis kaip dividendus išmokėti po 0,47 dolerio kiekvienai akcijai.

Beje, ketvirčio ataskaitai skirtoje konferencijoje "Apple" vadovas Timas Cookas pranešė, kad firminio išmaniojo laikrodžio pardavimai prasidės balandžio mėnesį. Tai reiškia, kad debiutas įvyks vėliau, nei tikėtasi (anksčiau buvo kalbama apie kovo mėnesį). Vėlavimo priežastimi galėjo tapti itin trumpas baterijos darbo laikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių