Quantcast

Sparčiausio viešo „Wi-Fi“ reitingo viršūnėje – Lietuva

  • Teksto dydis:

„Business Insider“ informuoja, kad pirmoje vietoje pagal viešo belaidžio „Wi-Fi“ interneto spartą šiemet ir vėl karaliauja Lietuva, lenkianti tokias šalis kaip Singapūrą, Šveicariją, Daniją bei Jungtinę Karalystę.

Tą tikriausiai bent kartą yra pastebėjęs kiekvienas, kuomet kitose šalyse lėtai veikia internetas, nesvarbu, ar tai būtų viešbutis, kavinė ar tiesiog pagrindinė miesto aikštė.

„Lietuvoje galimybės bet kur prisijungti prie interneto, mėgautis didele jo sparta, neribotumu ir stabilumu yra pavydėtinai geros. Visoje šalies teritorijoje siūlomi kelis tūkstančiai viešo „Wi-Fi“ prieigos taškų, tarp kurių yra mokyklos, ligoninės, bibliotekos ir kitos įstaigos, jau nekalbant apie beveik šimtaprocentinę mobiliojo „4G“ interneto aprėptį“, – sako Andrius Šemeškevičius, „Telia“ technologijų vadovas. 

Šalyje viešo „Wi-Fi“ naudojimas ir toliau stabiliai auga dešimtimis procentų per metus. Žmonės prie viešo „Wi-Fi“ tinklo jungiasi norėdami internetu naudotis neribotai, pavyzdžiui, atsisiųsti didelės apimties failus, žiūrėti filmų transliacijas kelionių autobusu ar traukiniu metu bei atlikti kitus spartos ir stabilumo reikalaujančius darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruta

Ruta portretas
Deja mano internetas wi-fi yra letas,negaliu normaliai žiureti filmuotos medžiagos feisbuke.

:D

:D portretas
Nu bet nemokamas vaifajus mieste, tai tikrai nesparčiausias - šlubiausias
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių