Quantcast

„SpaceX“ kosminė krovinių kapsulė grįžo į Žemę

  • Teksto dydis:

JAV bendrovės "SpaceX" daugkartinio naudojimo kosminė krovinių kapsulė sekmadienį sėkmingai nusileido Ramiajame vandenyne, nugabenusi atsargų astronautams Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS), pranešė Kalifornijoje įsikūrusi kompanija.

Kapsulė "Dragon", vienintelis tokio tipo aparatas, galintis grąžinti į Žemę mokslinių tyrimų mėginių ir kitokios medžiagos, beveik mėnesį išbuvo susijungusi su TKS. Ji į orbitą pakilo vasario 23 dieną ir nugabeno į stotį daugiau kaip dvi tonas maisto, vandens ir NASA mokslinės įrangos.

Prieš kapsulei sugrįžtant įgula prikrovė ją pasenusios įrangos, šiukšlių ir beveik dvi tonas mokslinių tyrimų, atliktų mikrogravitacijos sąlygomis, medžiagos.

9 val. Grinvičo (11 val. Lietuvos) laiku "Dragon" buvo paleista TKS kibernetinio manipuliatoriaus ir ilgiau kaip 6 val. skriejo į Žemę. Prieš 16 val. (18 val.) kapsulė nusileido netoli Meksikos krantų, išskleidusi tris didžiulius parašiutus.

"Šiandien atsisveikiname su #Dragon!" - parašė prancūzas astronautas Thomas Pesquet (Tomas Peskė), vienas iš šešių įgulos narių, pradėjęs misiją orbitoje lapkritį.

"Ji gabena į Žemę dalį mūsų: svarbių mokslinių mėginių, kurių dalis paimta iš įgulos!" - pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: SpaceXKosmosas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių