Quantcast

Šešiakojo roboto parkūras

  • Teksto dydis:

Nors vos prieš tris mėnesius šis tarakoną primenantis ir nuotaikingai striuoksintis šešiakojis robotas, kurį sukonstravo Pensilavnijos universiteto robotikos specialistai, judėjo ne taip koordinuotai ir dažnai griuvinėjo, dabar jos pasirodymas – įstabus. Jis savo kelyje įveikia įvairiausias kliūtis ir vieną gražią dieną gali išpildyti jo konstruktorių svajonę – tapti gelbėjimo misijų robotu. O kol kas – įspūdingas pasirodymas parkūro stiliumi.

Kojos pranašesnės prieš ratus, kai robotas atsiduria vietovėje su raižytu paviršiumi. Tiesa, jei robotų konstruktoriai pasirenka ne ratus, o kojas, jiems tenka programuoti daug labai sudėtingų, specializuotų instrukcijų kiekvienai judančiai daliai. Šio šešiakojo roboto sprendimas – bene optimaliausias.

Šiame vaizdo klipe pademonstruotos labai plačios šešiakojo roboto judėjimo galimybės, įveikiant įvairiausias kliūtis. Išties, puikiai padirbėta – išėjo miklus, mažas, juokingas, bet visur praeinantis šmikis. Kuris dar robotas moka vartytis salto, šokinėti per duobes, apskirtai atlikinėti breiko šokėjo vardo vertus judesius, kurių gali prireikti žygiuojant nestabiliu paviršiumi? "Boston Dynamics" laboratorijos begalvis robotas-šuo linguoja nors truputį frankenšteiniškai, bet irgi įspūdingai, tik įveikia toli gražu ne visas kliūtis, kokias it riešutus gliaudo šešiakojis "HRex".


Šiame straipsnyje: robotasparkūras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Liutauras

Liutauras portretas
Kaip man patinka zodis "optimaliausias"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių