Quantcast

Sensacingas radinys Meksikoje: archeologai urve aptiko majų lobį

Sensacingas radinys Meksikoje: archeologai urve aptiko majų lobį. Šimtai indų rasta grotoje už 2 km nuo garsiosios laiptuotosios Kukulkano piramidės Jukatano pusiasalyje, spaudos konferencijoje sakė archeologų grupės vadovas Guillermas de Anda.

Jis kalbėjo apie „neįtikėtiną“ radinį. Objektai esą padės suprasti buvusių majų miesto Čičen Icos gyventojų kilmę, gyvenimą ir tikėjimą. Čičen Ica gyvenvietė aplink Kukulkano šventyklą buvo įkurta 750 metais prieš Kristų. Seniausias rastas smilkymo indas gali būti iš 1000-700 metų prieš mūsų erą laikotarpio.

Šis urvas yra „mokslo lobis“, – sakė G. de Anda. Jis yra 24 metrų gylyje. Urvas sudarytas iš virtinės kamerų, kurios iš dalies sujungtos labai siaurais praėjimais. Archeologams keliose vietose teko šliaužti ant pilvų. Jo komanda, pasak G. de Andos, ištyrinėjo 460 metrų urvo.

Šį urvą aplinkiniai buvo aptikę jau prieš daugiau kaip 50 metų. Tačiau tada Nacionalinis antropologijos ir istorijos institutas įėjimą vėl užvertė akmenimis ir paskelbė tik trumpą pranešimą.

Senbuviai buvo įspėję archeologus, kad urvą saugo nuodinga gyvatė – ir iš tikrųjų jie prie įėjimo aptiko tokią gyvačių rūšį. Dėl to tyrinėjimai pradėti keturiomis dienomis vėliau nei planuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių