Quantcast

Pirmą kartą Lietuvoje – aukščiausio lygio vadovams skirta MBA studijų programa

  • Teksto dydis:

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas pristato pirmąją Lietuvoje akredituotą verslo administravimo magistrantūros studijų (MBA) programą, patvirtintą Studijų kokybės vertinimo centro.

Studijuodami MBA programoje, vadovai turės galimybę keistis žiniomis su pirmaujančiais savo srities vadovais ir semtis pasaulinio lygio dėstytojų bei verslo profesionalų patirties.

ISM universiteto MBA programos vadovės Audronės Nakrošienės teigimu, pagaliau Lietuvoje buvo sukurta įstatyminė bazė, leidžianti ISM universitetui būti pirmajam, rengiant aukščiausio lygio vadovams skirtos verslo administravimo magistrantūros studijas (MBA) Lietuvoje.

„MBA programa parengta siekiant ugdyti lyderius, jau įgijusius ekspertinių žinių ir patirties verslo ir vadybos srityje, taip pat kompetencijų, būtinų iššūkiams įveikti ir tobulėti bene sudėtingiausiose, dinamiškiausiose, nuolat augančiose ir ypač svarbiose pramonės šakose“, – sako A. Nakrošienė.

Būsimieji MBA studentai turės galimybę susipažinti su alternatyviais verslo modeliais, veikiančiais pasirinktoje vienoje iš specializacijos sričių, įgys žinių ir unikalios patirties, padėsiančios spręsti įvairius karjeros kelyje kylančius sunkumus.

ISM universiteto vykdomojo direktoriaus Ivo Matsero teigimu, MBA studijų programa yra skirta sprendimus priimantiems asmenims, kuriantiems ir valdantiems pokyčius.

„ISM universitetui – tai puiki galimybė ugdyti talentingus lyderius žengti dar vieną reikšmingą karjeros žingsnį, imtis novatoriškų iššūkių ir, visų svarbiausia – kurti išliekamąją vertę. Džiaugiamės galėdami pasiūlyti galimybę pasirinkti net keturias tokių studijų sričių specializacijas, kaip sveikatos, energetikos, informacinių technologijų ir maisto pramonės vadybos“ , – teigė I. Matseras.

MBA programa vykdoma artimai bendradarbiaujant su strateginiais partneriais, atstovaujančiais akademinei visuomenei ir konkrečioms pramonės sritims, grindžiama šiuolaikiniais verslo ir vadybos mokymo metodais. Studijuodami pagal šią vienerių metų trukmės programą, vadovai turės galimybę keistis žiniomis su pirmaujančiais savo srities vadovais ir semtis pasaulinio lygio dėstytojų ir verslo profesionalų patirties.

Numatyta studijų programos trukmė – 12 mėnesių. Studijų metu bus taikomi įvairūs mokymo metodai – vyks paskaitos, interaktyvūs seminarai, išvažiuojamieji vizitai Lietuvoje bei stažuotė Pietų Afrikoje (Keiptaune).

Studijų programą įgyvendins kviestiniai tokių pirmaujančių užsienio universitetų dėstytojai, kaip Londono aukštosios ekonomikos ir politikos mokslų mokyklos (LSE), Danijos technologijos universiteto (DTU), Vienos ekonomikos ir verslo universiteto (WU), Stelenbošo universiteto (Pietų Afrikos Respublika) ir Groningeno universiteto (Nyderlandai). Ekspertai dalysis naujausiomis teorinėmis žiniomis ir ugdys praktinius gebėjimus, reikšmingus dirbant konkrečios pramonės srities vietos ir tarptautinėse rinkose. Baigę studijas pagal šią programą, vadovai gebės kritiškai taikyti įgytas žinias ir išmanys, kaip sistemingai ir kūrybiškai valdyti verslo procesus.

ISM universitetas yra pirmasis universitetas Lietuvoje, siūlantis visiškai akredituotą MBA studijų programą. Aukščiausio lygio vadovams skirta MBA programa parengta remiantis ISM universiteto tarptautine patirtimi, sukaupta vadybos mokymo srityje Lietuvoje, atlikta išsamia verslo industrijų rinkos analize ir geriausia pasauline MBA studijų praktika. Studijų programa rengiama kartu su Kauno technologijų universitetu.

Sėkmingai studijas baigusiems asmenims bus suteiktas Verslo administravimo magistro laipsnis. Dalyviai į programą atrenkami konkurso būdu, paraiškos priimamos nuo 2017 m. gegužės 1 d. iki 2017 m. rugsėjo 12 d. Numatoma studijų pradžia – 2017 m. rugsėjo 28 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių