Quantcast

Perspėjimas – saugotis elektroniniais laiškais su sąskaitomis platinamo viruso

  • Teksto dydis:

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT įspėja, kad pastarosiomis dienomis smarkiai išaugo neva nuo mobilaus ryšio operatorių siunčiamų elektroninių laiškų kiekis, prie kurių pridedama suklastota sąskaita su virusu.

Minėti elektroniniai laiškai platinami iš virusu infekuotų kompiuterių, siunčiančių didelį kiekį elektroninių laiškų be vartotojo žinios. Juose pridedamas zip formato archyvas, kuris yra infekuotas Trojos arklio („Injector“) virusu, skirtu užvaldyti „Windows“ tipo operacines sistemas.

„Gera žinia, kad dauguma antivirusinių programų šį kompiuterinį virusą atpažįsta“, - nurodo RRT, tačiau rekomenduoja vartotojams neatidarinėti įtartinų elektroninių laiškų ir ypač juose esančių įtartinų priedų.

Taip pat patariama nuolat atnaujinti kompiuterio operacinę sistemą, naudoti ir nuolat naujinti antivirusinę programą, pasitikrinti ar jūsų interneto protokolo adresas nebuvo užfiksuotas CERT-LT adresu https://www.cert.lt/tikrinti.html.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių