Quantcast

Penki populiariausi mitai apie planšetinius kompiuterius

  • Teksto dydis:

Planšetinius kompiuterius, kaip ir bet kokius kitus įrenginius, supa daugybė mitų.

Varle.lt planšetinių kompiuterių specialistų teigimu, dažniausiai mitų atsiradimą galima sieti su naudotojų diskusijomis forumuose ir komentaruose bei tuo, kad konkrečiam klausimui trūksta aiškios ir tikslios informacijos.

Kodėl apskritai svarbu susipažinti su technikos mitais? Varle.lt specialistų teigimu, šis žinojimas leidžia lengviau  ir protingiau išsirinkti įrenginį. Taigi, kokie yra 5 populiariausi mitai, kai kalba eina apie planšetinius kompiuterius?

1. Viena operacinė sistema (OS) yra geresnė nei kita

Dvi populiariausios mobiliųjų įrenginių operacinės sistemos yra „iOS“ ir „Android“. Tiek „iOS“, tiek „Android“ sistemos puikiai veikia mobiliuosiuose įrenginiuose. Tačiau abiejų naudotojams dažniausiai atrodo, kad jų OS yra geresnė. Niekam ne paslaptis amžinos „pragraužto obuolio“ ir „žalio robotuko“ sistemų naudotojų kovos. Jie dažnai ginčijasi, kuri sistema dažniau užstringa, su kuria įrenginys veikia greičiau, efektyviau ir pan.

Taigi, ar viena OS yra geresnė nei kita? Tiesą sakant, daugybė dėl to diskutuojančių žmonių dažniausiai atkreipia dėmesį į įvairius OS privalumus ir trūkumus, kurie neturi jokios įtakos vidutiniam naudotojui. Jeigu esate programinės įrangos kūrėjas, kuris dirba su „Android“ arba „iOS“ sistema, tuomet jums tikrai verta apsvarstyti daugybę aspektų, pavyzdžiui, kiek draugiška programuotojams yra viena ar kita sistema, kokias ribas turėsite nusistatyti, kad neviršytumėte OS galimybių. Tačiau iš tikrųjų abi operacinės sistemos yra labai panašios ir skiriasi tik nežymiai. Pavyzdžiui, įrenginių su „iOS“ naudotojo sąsajos skirtinguose prietaisuose yra labai panašios, todėl išmokus naudotis vienu įrenginiu kitais naudotis itin paprasta. Vis dėlto „iOS“ įrenginiai yra mažiausiai individualizuojami. Kita vertus, įrenginių su „Android“ naudotojo sąsajos kartais skiriasi. Tačiau paprastai jie efektyviau naudoja akumuliatoriaus energiją ir susijungia su „Windows“ kompiuteriais daug lengviau nei įrenginiai su „iOS“. Abi mobiliųjų įrenginių OS turi savo privalumų ir trūkumų, todėl renkantis reikia atsižvelgti į savo poreikius.

2. Planšetinis kompiuteris negali pakeisti nešiojamo kompiuterio

Varle.lt planšetinių kompiuterių specialistų teigimu, tai taip pat labai subjektyvu. Kam ketinate naudoti planšetinį kompiuterį? Esate interneto svetainių dizaineris? Kompiuteriu dirbate su sudėtingomis redagavimo programomis? Jeigu nešiojamą kompiuterį naudojate atlikti sudėtingoms užduotims, planšetinis kompiuteris tikrai jo nepakeis.

Tačiau su planšetiniu kompiuteriu galime atlikti daugybę užduočių, kurioms paprastai naudojame nešiojamus kompiuterius. Pavyzdžiui, transliuoti ir žiūrėti filmus, redaguoti dokumentus ir skaidres, skaityti ir siųsti elektroninius laiškus. Iš tiesų, planšetiniai kompiuteriai – tai mini kompiuteriai, gebantys atlikti daugelį pagrindinių užduočių, kurioms įvykdyti paprastai naudojame nešiojamus ir stacionarius kompiuterius. Jeigu savo nešiojamu kompiuteriu neatliekate itin sudėtingų darbų ir jūsų gyvenimo būdas pakankamai aktyvus bei mobilus, apsvarstykite galimybę įsigyti planšetę.

3. Stacionarūs kompiuteriai traukiasi ir užleidžia vietą planšetėms

Anot Varle.lt kompiuterinės technikos specialistų, planšetiniai kompiuteriai gali beveik viską, ką ir įprasti, tačiau tai nereiškia, kad stacionarūs kompiuteriai išnyks kaip dinozaurai. Pats vienas planšetinis kompiuteris jums suteikia tik ribotas galimybes. Kompiuteriai yra tokie pat (jeigu ne labiau) universalūs kaip ir planšetės. Gali būti, kad naudojate asmeninį kompiuterį tokioms užduotims, kurių niekaip negalėtumėte atlikti planšetiniu kompiuteriu, ir atvirkščiai. Taigi, jeigu perkate planšetę jau turėdami kompiuterį, negalvokite, kad ši užims jo vietą. Verčiau pamąstykite, kaip planšetinis kompiuteris praturtins jūsų potyrius, ir kad susieję abu įrenginius galėsite efektyviau atlikti įvairias užduotis!

4. Visi geri planšetiniai kompiuteriai yra brangūs

Visiškas melas. Taip, dalis populiariausių gamintojų planšetinių kompiuterių rinkoje gali kainuoti 500 ar net 1000 eurų. Tiek gali tekti pakloti už aukščiausios kokybės funkcijas, pavyzdžiui, didelę atminties talpą, mobiliojo ryšio duomenų perdavimo pajėgumą ir itin didelės raiškos ekraną. Tačiau rinkoje nesunkiai rasite daugybę kokybiškų planšetinių kompiuterių už 300, 200 eurų ar net pigesnių nei 100 eurų. Kalbant apie specialiai vaikams skirtus planšetinius kompiuterius, reikėtų pažymėti, kad jų kaina siekia apie 50 eurų. Renkantis planšetę svarbu atsižvelgti ne tik į kainą, bet ir kitus aspektus. Svarbu įvertinti baterijos tarnavimo laiką, ekrano dydį ir raišką, atminties talpą. Kartais, šiek tiek patyrinėjus ir palyginus paaiškėja, kad pigesnis ir ne tokio populiariaus gamintojo planšetinis kompiuteris yra net pranašesnis už brangesnį garsaus gamintojo įrenginį, tačiau viskas priklauso nuo jūsų poreikių.

5. Planšetiniai kompiuteriai traukiasi iš rinkos

Planšetinių kompiuterių pardavimai pastaruosius keletą metų sparčiai auga ir nepanašu, kad šis augimas imtų lėtėti. Šio dešimtmečio pradžioje planšetinių kompiuterių rinkoje karaliavo „iPad“ įrenginiai. Visi kiti gamintojai bandė arba juos kopijuoti, arba kaip nors prasibrauti į šią „Apple“ dominuojamą rinką. Dabar, 2018-aisiais, „iPad“ įrenginiams atsirado rimtų konkurentų, o remiantis rinkos tyrimų bendrovės „International Data Corporation“ duomenimis, prognozuojama, kad planšetinių kompiuterių pardavimai išaugs kaip niekad. Tikimasi, kad jų pardavimai vėl ims augti 2018 metais ir šis pakilimas tęsis iki 2020-ųjų. Skaičiuojama, kad pirkėjams bus išsiųsta net 194,2 mln. planšečių.

Planšetiniai kompiuteriai dar niekada nebuvo tokie populiarūs ir nėra jokių ženklų, žadančių šio populiarumo smukimą. Kiekvienais metais planšečių galimybės gerėja, todėl gali būti, kad ateityje sunkiai įsivaizduosime namus be šio prietaiso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių