Quantcast

Pasiruošimų skrydžiui į Mėnulį eksperimente dalyvaus du amerikiečiai ir keturi rusai

  • Teksto dydis:

JAV ir Rusijos bendro projekto, per kurį bus imituojama ilga ekspedicija į Mėnulį, atrankoje dalyvaus du amerikiečiai ir keturi rusai, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė vienas aukšto rango NASA pareigūnas.

„2019-ųjų kovą prasidėsiančioje ir keturis mėnesius truksiančioje projekto SIRIUS misijoje dalyvaus keturi rusai ir du amerikiečiai“, – informavo vienas iš projekto vadovų NASA žmogaus tyrimų programos direktorius Williamas Paloski (Viljamas Paloskis).

Pasak jo, eksperimentas turi prasidėti kovo 1-ąją Maskvoje įsikūrusio Medicinos ir biologijos problemų instituto (IMBL) eksperimentų komplekse.

„Atsižvelgiant į tai, kad planuojami vis tolesni nuo Žemės pilotuojami kosmoso skrydžiai, mums būtina suprasti, kokį poveikį turi įgulos narių ilgas buvimas labai mažame erdvėlaivyje“, – pažymėjo NASA pareigūnas, pristatydamas projekto tikslus.

„Imituodami šį skrydį tiriame žmonių elgesį ir mėginame suprasti, kada įgulos narius gali ištikti psichologinės problemos ar kilti komandos vidaus problemų, kad būtų galima rasti sprendinį“, – pridūrė jis.

W. Paloski pabrėžė, kad parenkant tarptautinės įgulos narius būtina suprasti, kaip kolektyvui atsilieps daugiakultūrė atmosfera ir galimas stresas.

Anot jo, tikrą skrydį į Mėnulį JAV kosmoso agentūra gali surengti 2026–2028 metais.

NATO pareigūnas atskleidė, kad artimiausiu metu planuojami ir kiti izoliavimo eksperimentai, truksiantys aštuonis ir 12 mėnesių. Anot jo, šių tyrimų rezultatai bus svarbus organizuojant būsimą ekspediciją į Marsą, galinčią užtrukti iki trejų metų.

Pagal kovą prasidėsiančio eksperimento scenarijų, kosmonautai ir astronautai skris link Žemės palydovo, susijungs su jo orbitoje esančia stotimi ir išbus ten du mėnesius. Per tą laiką jie ieškos vietos aparato su keturiais įgulos nariais nusileidimui, o paskui visi ekspedicijos dalyviai sugrįš į Žemę.

Tyrime dalyvausiantys rusai ir amerikiečiai keturis mėnesius išbus Maskvoje esančiame IMBL eksperimentų komplekse.

Pirmas projekto SIRIUS izoliavimo eksperimentas buvo įvykdytas pernai lapkritį ir truko 17 dienų.


Šiame straipsnyje: NASAmėnulisKosmosassirius

NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Kuo daugiau rusų išsiūsime į Mėnulį,tuo ramiau bus Žemėje.

Islindo

Islindo portretas
Stai ir islindo amerikieciu melas jie niekaip buti menulyje negalejo ir nebuvo jankiai pasauliniai melagiai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių