Quantcast

Paaiškėjo pirmieji astronautai, vyksiantys į misiją kosmose

  • Teksto dydis:

Dubajaus valdytojas šeichas Mohammedas bin Rashidas al Maktoumas (Mohamedas bin Rašidas Maktumas) paskelbė pavardes pirmųjų dviejų Jungtinių Arabų Emyratų astronautų, vyksiančių į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).

Šeichas M. bin Rashidas Al Maktoumas, kuris taip pat yra JAE viceprezidentas ir ministras pirmininkas, šią naujieną paskelbė pirmadienį socialiniame tinkle „Twitter“.

Du pirmieji šios Persijos įlankos valstybės astronautai, ruošiami misijai į TKS, yra Hanzza al Mansouri (Haza Mansouris) ir Sultanas al Nayadis (Sultanas Najadis). Ši misija turėtų prasidėti kitais metais.

JAE turi dar naują, bet ambicingą kosminę programą. Valstybė tikisi šį spalį paleisti savo pirmą vietos gamybos palydovą „KhalifaSat“ iš Japonijos, o 2020 metais – zondą į Marsą.

JAE paskelbė iki 2117 metų norintys Marse pastatyti pirmąjį miestą, kuriame galėtų gyventi 600 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Ginčytinas dalykas čiumaka,ginčytinas-astro ir kosmo,ne mudviejų proteliui.

Čiubaka

Čiubaka portretas
nuo kada kosmonautai vadinami astronautais? Jei jankiai savo antruosius (pirmas buvo J. Gagarinas -kosmonautas) vykstant šaltajam karui pavadino astrologais ar astronomais, tai nereiškia jog visi turi taip vadinti. Gal dar fizikos dėsnius pervadinsite kitais vardais Juk buvo ir antras ir trečias pastebėjęs dėsningumą ir sukūręs jam formuliruotę

Vargeli

Vargeli  portretas
Parazitai prišiukšlino Žemės planetą, dabar toliau plečia savo teršimo misiją kitose planetose.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių