Quantcast

„Nubia N1 lite“ – paprastas, bet neprastas išmanusis?

  • Teksto dydis:

„Nubia N1 lite“ – tai dar vienas „ZTE“ gamintojo vaikas. Prie „ZTE Nubia“ stendo „MWC 2017“ parodos metu kvietė pats Cristiano Ronaldo. Tiesa, ne asmeniškai, o „Instagram“ paskyroje.

Reikėtų paminėti tai, kad žymus sportininkas yra „Nubia“ prekės ženklo ambasadorius. Beje, nuo šių metų pavasario, Varle.lt yra autorizuotas „Nubia“ išmaniųjų telefonų platintojas.

Prieš „MWC 2017“ pasaulis šiek tiek sustingo ir galvojo, ką gi šįkart pristatys „ZTE“? Naująjį flagmaną? Naująją seriją? Revoliucinę technologiją? Ne, ne ir dar kartą ne. Gamintojas pristatė paprastą „ZTE Nubia N1 lite“ išmanųjį telefoną, kuris yra  šiek tiek paprastesnė „ZTE Nubia N1“ įrenginio versija. Koks jis yra ir ką siūlo Varle.lt parengtos apžvalgos herojus?

Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, „ZTE Nubia N1 lite“ – tai išmanusis telefonas, kuris, lyginant jį su „ZTE Nubia N1“ modeliu, dizaino prasme prarado šiek tiek žavesio. „ZTE Nubia N1 lite“ gavo plastmasinį korpusą. Galima pastebėti, kad dizaino prasme abu „ZTE Nubia N“ modeliai neturi bendros linijos, nes abu išmanieji telefonai atrodo taip, tarsi jų niekas nesietų. Lyginant su „Nubia N1“ modeliu, visai kitas kamerų, pirštų atspaudų skaitytuvo išdėstymas, kiti spalviniai sprendimai įneša šiokio tokio chaoso į paprasto naudotojo galvą. „ZTE Nubia N1 lite“ atrodo pakankamai įprastai ir paprastai.

Ant galinio telefono dangtelio be prekės ženklo pavadinimo galima rasti pirštų atspaudų skaitytuvą, kuris yra toje pačioje nišoje, kaip ir pagrindinė kamera ir blykstė. Korpuso gale taip pat yra pagrindinis telefono garsiakalbis. „ZTE Nubia N1 lite“ yra pakankamai masyvus telefonas, kuriuo patogiai naudotis viena ranka gausis tikrai ne kiekvienam. To priežastis – pakankamai didelis 5.5 col. įstrižainės ekranas. Ekranas pasižymi IPS matrica, HD raiška ir 267 ppi ir yra padengtas 2.5D stiklu. Deja, čia ekranas gavo mažesnę raišką, todėl jei labai labai stengsimės, pavienius pikselius tikrai įžiūrėsime. Tačiau tai tikrai labai nesugadina ekrane perteikiamo vaizdo kokybės.

Kalbant apie našumą ir lyginant jį su „ZTE Nubia N1“, reikėtų pažymėti tai, kad skirtumų čia taip pat yra nemažai. „ZTE Nubia N1 lite“ turi keturių branduolių „MediaTek MT6737“ su 1,3 GHz taktiniu dažniu, 2 GB operatyviosios atminties ir 16 GB saugyklos. Telefonas turi atminties kortelių lizdą, kuris microSD kortelių dėka leidžia išplėsti atmintį iki 32 GB. Ne patys įspūdingiausi parametrai, tačiau turint omenyje tai, kad šis įrenginys atstovauja biudžetinei klasei, viskas čia atrodo tikrai neblogai.

Išmanusis telefonas „ZTE Nubia N1 lite“ gavo tokius kameros modulius: 5 megapikselių priekinę ir 8 megapikselių galinę kameras. Abi kameros pasižymi F2.2 diafragma. Dienos metu nuotraukos gaunamos tikrai neblogos. Vienas ryškiausių „Nubia N1“ ir „Nubia N1 lite“ skirtumų yra baterija. „ZTE Nubia N1 lite“ turi 3000 mAh talpos ličio-jonų bateriją, kai tuo tarpu senesnis modelis – 5000 mAh talpos. Tikrai keista, kodėl gamintojas nepaliko tokios pat galingos baterijos ir paprastesniame modelyje, tokiu būdu paversdamas ją „Nubia N1“ serijos išskirtinumu. Žinoma, apie jokias dvi autonominio veikimo dienas su „Nubia N1 lite“ negali būti ir kalbos. Telefono baterija veikia daugiausiai dieną. „Nubia N1 lite“ veikia „Android 6.0“ operacinės sistemos pagrindu. Kasdieniam sklandžiam naudojimuisi telefono našumo tikrai pakanka.

„ZTE Nubia N1 lite“ – išmanusis telefonas, kurį gamintojui ko gero reikėjo pristatyti tyliau ir į „MWC 2017“ atvežti ką nors ryškesnio, tačiau Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų manymu, tikrai nereikėtų jo vertinti griežtai. Kaip savo kainos atstovas, jis paprastas ir funkcionalus išmanusis, kuris tiks ir patiks žmonėms, neturintiems ypatingų poreikių telefono atžvilgiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių