Quantcast

Netikėčiausi faktai apie visų mėgiamas kaladėles: kiek žinote apie LEGO?

  • Teksto dydis:

Ar pavadinimas LEGO turi daugiskaitą? Kodėl sakoma, kad šio supersėkmingo verslo pradžia prasidėjo nuo nusikaltimo? Ar žinojote, kad LEGO pagamina ir parduoda tiek padangų modeliukams, kad yra teisėtai vadinamas didžiausiu padangų gamintoju pasaulyje? Šiuos ir dar daugiau įdomių faktų apie šias spalvingas kaladėles surinkome artėjančios premjeros proga: jau nuo šio penktadienio, vasario 8 dienos, Lietuvos kino teatruose startuoja itin lauktas „LEGO filmas 2“!

Didžiuosiuose kino ekranuose šįkart vėl atgyja neįtikėtinas iš LEGO kaladėlių sukonstruotas pasaulis, kuriame netrūks spalvingų personažų, nutrūktgalviškų nuotykių ir puikaus humoro.

Nuolat viskuo patenkinto Emeto puikiai nuotaikai ateina galas, kuomet iš kosmoso tolybių atkeliavęs paslaptingas įsibrovėlis pagrobia jo merginą ir draugus: Betmeną, Metalbarzdį, princesę Vienakitę ir Benį. Pasitelkęs visą savo išmonę ir įgūdžius, Emetas susikonstruoja kosminį laivą ir išsirengia į tolimą kelionę – kad nugalėtų paslaptingą priešą, išgelbėtų draugus ir į savo gimtąjį miestą sugrąžintų taiką ir ramybę.

O kol laukiame nuotaikingų „LEGO filmas 2“ nuotykių, kviečiame sužinoti netikėčiausius faktus iš LEGO kaladėlių istorijos:

– LEGO pavadinimas, kitaip nei daugelis galvoja ir taria pavadinimą, neturi daugiskaitos.

– Žodis LEGO nėra daiktavardis. Tai daugiau būdvardis, apibūdinantis LEGO žaidimą, LEGO kaladėles, LEGO visatą.

– 1932 metais Ole Kirkas Kristiansenas įkūrė įmonę LEGO group, kaladėlių gamybai panaudodamas tai, kas liko iš jo nenusisekusio dailidės verslo. Pirmosios kaladėlės buvo pagamintos iš medžio likučių.

– Tačiau minėtasis žmogus pats LEGO kaladėlių neišrado, būtent todėl kartais sakoma, jog šis verslas prasidėjo nuo nusikaltimo. Tikrasis šių kaladėlių išradėjas yra britas, vardu Hilary Fisher Page, tačiau jis mirė taip ir nesužinojęs, jog jo išradimą panaudojo kitas asmuo.

– Kiekvienais metais yra parduodama tiek LEGO kaladėlių, kad sudėjus jas vieną prie kitos į vieną liniją, galėtum ja apjuosti Žemės rutulį net penkis kartus.

– Paskaičiuota, kad kiekvienam pasaulio gyventojui tenka 86 LEGO kaladėlės.

– LEGO savo modeliukams parduoda maždaug 400 milijonų padangų, o toks skaičius kompaniją paverčia daugiausiai padangų parduodančia kompanija pasaulyje.

– Pasaulyje yra daugiau kaip 400 milijardų LEGO kaladėlių. Sudėjus jas visas į vieną liniją, gautųsi toks pat atstumas, kaip 10 kartų didesnis, nei iki Mėnulio.

– LEGO įdomus tuo, kad nuo pat kompanijos įkūrimo kuria LEGO visatą. Tai reiškia, kad 1958 metais pagaminta kaladėlė tiktų ir šių dienų konstruktoriui.

– LEGO yra viena iš nedaugelio žaislų, kurie negaminami Kinijoje. Šios kompanijos gamyklos įkurtos Danijoje, Vengrijoje ir Čekijoje.

– Šiuo metu yra sukurta apie 3500 skirtingų kaladėlių, jos yra net 60-ties skirtingų atsplavių.

– Suaugusieji, kurie yra prisiekę LEGO gerbėjai, turi savo pavadinimą – jie vadinami „Afols“.

– Maždaug 86 procentai LEGO žmogeliukų yra vyriškos giminės.

– Pagrindinėje LEGO gamykloje Danijoje kiekvieną valandą pagaminama 2 milijonai LEGO elementų.

– Paskaičiuota, kad vaikai visame pasaulyje kasmet praleidžia 5 milijardus valandų žaisdami su LEGO.

– Jei sugalvotumėte atkurti pirmąjį „LEGO filmą“, jums prireiktų net 15 080 330 kaladėlių.

Na, o filmo kūrėjai teigia, jog „LEGO filmas 2“ bus dar įspūdingesnis. Tuo galėsime įsitikinti jau nuo šio penktadienio, vasario 8  dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių