Quantcast

Lietuvoje dar daugiau vaikų mokysis programuoti nemokamai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį pirmoji Lietuvoje nemokama kūrybinių technologijų akademija 7-12 m. vaikams „Sourcery for Kids“ išaugo dvigubai ir išsiplėtė į regionus.

Akademiją papildė 200 naujokų: pusė jų – Kaune, dar tiek pat – Raseiniuose, Plungėje ir Klaipėdoje. Viso, šioje akademijoje, nuo šiol, mokosi 416 vaikų.

Tai – pirmasis akademijos plėtros etapas nuo jos įkūrimo 2017 m. rugsėjį. Kaune, prie 185 jau lankančių vaikų, prisijungė 96 naujokai, Šakiuose – 8 nauji vaikai. Taip pat, akademija pirmą kartą duris atvėrė Raseiniuose (24 vaikai), Plungėje (30 vaikų) ir Klaipėdoje (42 vaikai). Naujose lokacijose kviečiami vaikai iš dienos centrų. Plėtra išsamiau pristatoma šiame infografike.

„Sourcery for Kids“ – JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“ edukacinė iniciatyva, kviečianti vaikus atrasti kūrybinių technologijų pasaulį, ugdyti logiką, kūrybišką mąstymą ir gebėjimą apjungti įvairias technologijas.

Ilgalaikis jos tikslas – dešimt kartų padidinti stojančiųjų į informacines technologijas kiekį per artimiausius dešimt metų.

Šiemet prie šio siekio prisijungė Kazickų Šeimos Fondas. Rėmimo programas ir projektus Lietuvoje ir JAV vykdantis Fondas iniciatyvai vystyti skyrė penkiasdešimties tūkstančių eurų paramą. Fondo atstovų teigimu, tokia parama yra tik vienas iš pavyzdžių, kaip industrijos atstovai ir labdaros fondai drauge gali kurti sėkmės pagrindus augančiai kartai.

„Esme įsitikinę, kad Lietuvos sėkmę globalioje arenoje kurs būtent šie, jaunieji programos dalyviai. Tikimės, kad suaugę, jie prisimins kitų dosnumą ir patys prisidės prie visuomenės gerovės, ypač, jautriausiose jos grandyse“, – sakė Kazickų Šeimos Fondo atstovas Jonas Kazickas.

„Sourcery for Kids“ iniciatorius, „Devbridge Group“ viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas, Viktoras Gurgždys akcentavo įmonę ir socialinius partnerius vienijančius tikslus.

„Programavimas yra jau ne ateities kalba. Tai – dabartinė pažangos kalba, persmelkusi visas sritis. Pačiame technologijų įkarštyje auga nauja karta. Šioje akademijoje auginame ne technologijų vartotojus, bet jų kūrėjus. Tai – bet kurios perspektyvios profesijos sėkmės pagrindas“, – sako V. Gurgždys.

Kaune ir Šakiuose vaikai į papildomas grupes pateko pagal sąrašus, kurie sudaryti dar 2017 m. vasarą, paskelbus viešą registraciją šiuose miestuose. Raseiniuose, Plungėje ir Klaipėdoje kvietimus gavo vaikai iš dienos centrų. Šiuose miestuose – vietų skaičius ribotas.

Akademija augs ir toliau. Galimybė registruoti savo vaikus į naujas grupes bus paskelbta kiekviename mieste atskirai, kai visi vaikai, kurie šiuo metu jau yra laukiančiųjų sąraše, pateks į akademiją per artimiausias jos plėtros bangas.



Į akademiją patekę 7-12 m. vaikai visus mokslo metus, kiekvieną šeštadienį, nemokamai mokosi programavimo pagrindų ir kūrybinių technologijų. Vaikai dirba dvi akademines valandas, 8-9 vaikų grupėse su programos mentoriumi.

„Sourcery for Kids“ dalyviai mokosi pagal neformalaus švietimo programoje (NVŠ) akredituotą programą, kurią organizuoja ir vykdo „bit&Byte". Ši programa leidžia ne tik žengti pirmuosius žingsnius programavime, bet ir skatina kūrybiškumą, savarankiškumą, smalsumą ir kitus reikšmingus įgūdžius, kurie atlieka kritinį vaidmenį vadinamosiose „ateities“ profesijose.

Mokymosi procese vaikai mokosi, kaip kurti naujausias technologijas, naudoja kitus įgūdžius, reikalingus sėkmingam darbui technologijų industrijose: dizainą, smulkiąją elektroniką, 3D, animaciją, virtualią realybę (VR), žaidimų kūrimą.

„Devbridge Group” – JAV programavimo paslaugų įmonė, kurios centrinė būstinė yra Čikagoje. Tarptautinę įmonės komandą sudaro per 320 darbuotojų. Jie pasiskirstę Čikagos, Toronto, Kauno, Vilniaus ir Londono padaliniuose. Įmonės klientai – pasaulinės finansų, paslaugų ir gamybos sektorių kompanijos, tokios kaip „Grainger“, „Morningstar”, „Fitch”, „Louis Dreyfus”, „John Deere” ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių