Quantcast

Kroviklius viešose vietose pasiūlę startuoliai sieks įvertinimo Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universiteto (KTU) startuolių inkubatoriui „Startup Space“ priklausanti komanda „SmartChargeBox“, kurianti sprendimus mobiliųjų prietaisų ir elektromobilių savininkams, tarptautinio konkurso „KICkoff“ finale Varšuvoje rugsėjo 20 d. rungsis dėl 10 tūkst. eurų piniginio prizo.

Startuolis konkursui pateikė aktualų išmaniųjų telefonų naudotojams sprendimą – kroviklius viešose vietose. Startuolis „SmartChargeBox“ KTU „Santakos“ slėnyje vykusiame tarptautinio energetikos srities startuolių konkurso pusfinalyje „KICkoff Lithuania“ laimėtojais tapo liepos 4–5 d.

Išbandė Kauno degalinėse

„Kada paskutinį kartą pamiršote savo mobilų telefoną? Sunku prisiminti, tiesa? Išmaniuosius telefonus su savimi turime beveik visada. Dėl tokio dažno naudojimosi vartotojai susiduria su didele problema – mobiliųjų telefonų įkrovimu. Nešiojamos baterijos ar krovikliai ne visada padeda, todėl nusprendėme pasiūlyti sprendimą – patogius kroviklius viešose vietose,“ – pasakoja KTU Informatikos fakulteto lektorius, vienas iš „SmartChargeBox“ komandos narių Kęstutis Valinčius.

Startuolis „SmartChargeBox“ specializuojasi patogių ir rinkos poreikius patenkinančių įkrovimo sprendimų srityje. „Paprastai kalbant, mes norime išspręsti kasdienes problemas, kurios kyla kiekvienam asmeniui, turinčiam mobiliuosius prietaisus ar elektromobilius“, – aiškina K. Valinčius.

Komanda šį sprendimą pasiūlė vienam didžiausių degalinių tinklui Lietuvoje „Statoil“ ir sutarė dėl bandomojo projekto. Gegužės mėnesį trijose Kaune esančiose „Statoil“ degalinėse buvo įdiegti mobilių prietaisų krovimo taškai.

„Siekėme išsiaiškinti, kokie yra vartotojų įpročiai, ar daug žmonių krauna telefonus indukciniu būdu, t.y. be laidų, – kalbėjo  vienas iš „SmartChargeBox mobile“ kūrėjų. – Taip pat atlikome apklausą, ar ši paslauga reikalinga degalinių klientams. Sulaukėme teigiamų atsakymų.“

Su praktikoje taikomu sprendimu „SmartChargeBox“ komanda keliaus ir į Varšuvą, „KICKoff“ konkurso finalą.

Laukia investicijos ir verslo plėtra

Tarptautinio konkurso „KICkoff“ apdovanojimų ceremonija ir konferencija suteikia išskirtinę progą Vidurio ir Rytų Europos tvariosios energetikos verslo atstovams užmegzti kontaktus ir ryšius. Renginio dalyviai turės galimybę tiesiogiai susipažinti su naujausiomis šios srities inovacijomis ir verslo idėjomis.

Tarp konferencijos pranešėjų: Jasonas Saltzmanas, Jungtinių Amerikos Valstijų technologinių verslų pradininkas, startuolių kūrėjas, viešosios nuomonės formuotojas, bendruomenės „Alley NYC“ įkūrėjas. Pranešimą taip pat skaitys Paulas Papadimitriou, besivystančios skaitmeninės revoliucijos ir jos transformuojančio poveikio verslui ekspertas, inovacijų strategijų įmonės „Intelligencr“ įkūrėjas.

„Šis renginys – tai platforma šviesiausiems regiono tvariosios energetikos protams susitikti, pasidalinti idėjomis, susipažinti su potencialiais investuotojais ir paversti inovacijas komercine realybe, – sako Christo Balinow, „KIC InnoEnergy“ verslo plėtros vadovas Šiaurės Amerikoje, Vidurio ir Rytų Europoje bei Vidurio Rytuose. – „KIC InnoEnergy“ kviečia visus tvariosios energetikos „žaidėjus“ susitikti Varšuvoje ir paskatinti naujų idėjų vystymąsi.“

Pasibaigus konkursui, apdovanojimų ceremonija pagerbs labiausiai pasižymėjusius Vidurio ir Rytų Europos išradėjus, startuolius ir mažas bei vidutines bendroves. Pirmosios vietos nugalėtojai laimės 10 tūkst. eurų pagrindinį prizą, dar dvi dalyvių komandos pasidalins 5 tūkst. ir 3 tūkst. eurų prizus.   

Nugalėtojai galės pasinaudoti ir aukšto lygio mentorystės programa, kuri leis konsultuotis su savo srities ekspertais iš užsienio bei susirasti tarptautinių partnerių tolimesniam projekto įgyvendinimui. Be to, konkurso laimėtojams bus suteikta galimybė dalyvauti „KIC InnoEnergy Highway®“ akseleratoriuje. Jame dalyvaujantiems startuoliams ir verslo įmonėms atsiveria puikios perspektyvos tolimesniam verslo vystymui ir daugiatūkstantinėms investicijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių