Quantcast

Konkursas sieks išlaisvinti šalies inovatorių potencialą

  • Teksto dydis:

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) paskelbtas konkursas „Ieškomas inovatorius!“ jungia aukščiausiąją pavarą – paraiškas dar galima pateikti iki rugpjūčio 7 d. Pasiryžti ir suskubti kviečiami visi, turintys idėjų dėl verslo kūrimo, kuris grindžiamas inovacijomis ir naujausiomis technologijomis.

Pretendentų geografija šalyje nėra apribota. Perspektyviausi konkurso dalyviai iš Vakarų Lietuvos įsteigs naujas technologines įmones, jiems bus nemokamai suteiktos projekto „InoSpurtas" paslaugos Klaipėdos mokslo ir technologijų parke.

Teikiamos idėjos privalo atitikti sumanios specializacijos prioritetus, t. y. turi būti inicijuojamos šiose srityse: energetika ir tvari aplinka, sveikatos technologijos ir biotechnologijos,  agroinovacijos ir maisto technologijos, nauji gamybos procesai, medžiagos ir technologijos, transportas, logistika ir informacinių ryšių technologijos, įtrauki ir kūrybinga visuomenė.

Atrinktų idėjų teikėjai galės įsteigti įmonę, kurios pirmosioms 100 veiklos dienų nemokamai bus suteiktos inkubavimo paslaugos Klaipėdos mokslo ir technologijų parke. Atsižvelgiant į tai, kad pradedantieji verslininkai neišvengiamai daro klaidų, jiems bus paskirti patyrę konsultantai, kurie padės jų kiekį sumažinti, užtikrins spartesnį naujo produkto patekimą į rinką.

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas teiks verslo plano parengimo, inkubavimo ir mentorystės paslaugas, konsultacijas technologijos vystymo, rinkodaros, intelektinės nuosavybės valdymo klausimais, atliks finansavimo šaltinių, partnerių ir investuotojų paiešką, padės išbandyti sukurtus sprendimus ir patikrinti praktinį jų veikimą. Parkas taip pat organizuos akseleravimo paslaugas Lietuvos ir užsienio centruose. Bus suteikiamos galimybės atlikti rinkos analizę, gauti konsultacijų dėl produkto pristatymo tarptautinėms rinkoms.

Fiziniai asmenys, siekiantys gauti paramą naujo technologinio verslo kūrimui, idėjas konkursui turi pateikti užpildydami paraišką iki rugpjūčio 7 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių