Quantcast

Kinija rengiasi paleisti pilotuojamą erdvėlaivį

  • Teksto dydis:

Kinija, kuri siekia sukurti savo kosmoso stotį, pirmadienį paleis pilotuojamą erdvėlaivį, pranešė oficialioji žiniasklaida

Azijos gigantės astronautai Jing Haipengas (Dzing Haipengas) ir Chen Dongas (Čen Dongas) skris erdvėlaiviu „Shenzhou-11“, kuris pakils iš Dziučiuano palydovų leidimo centro Gobio dykumoje, sekmadienį pranešė naujienų agentūra „Xinhua“.

Po dviejų dienų jie pasieks Kinijos orbitinę kosminę laboratoriją „Tiangong-2“ ir 30 dienų joje dirbs, o paskui grįš į Žemę, sakoma pranešime.

50 metų astronautas Jing Haipengas, kuris jau du kartus yra pabuvojęs kosmose, vadovaus misijai į rugsėjį iškeltą kosminę laboratoriją.

Jis ir Chen Dongas vykdys mokslinius projektus, susijusius su orbitoje esančios įrangos remontu, aerokosmoso medicina, kosmoso fizika ir biologija, atominiais kosmoso laikrodžiais ir Saulės audromis, anksčiau pranešė „Xinhua“.

Pekinas skiria milijardus savo kosmoso programai ir nori prisivyti JAV bei Europą.

Balandžio mėnesį Kinija paskelbė, kad siekia „maždaug 2020 metais“ nusiųsti kosminį aparatą skrieti aplink Marsą, nutūpti ant jo ir paleisti marsaeigį, kuris tyrinėtų Raudonosios planetos paviršių.

Pekinas šią programą, kuriai vadovauja kariškiai, laiko Kinijos pažangos simboliu ir savo didėjančios svarbos pasaulyje ženklu.

Pirmasis kinų mėnuleigis buvo paleistas 2013 metų pabaigoje ir nors jį persekiojo mechaninės problemos, jis veikė gerokai ilgiau nei tikėtasi ir pagaliau „nutilo“ tik praėjusį mėnesį.

Tačiau kol kas Kinija daugiausia tik kopijuodavo tai, ką prieš dešimtmečius pirmosios padarė JAV ir Sovietų Sąjunga.

Pekinas ketina iki 2022 metų įsteigti savo gyvenamą kosmoso stotį ir galiausiai išlaipinti savo pilietį Mėnulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Na tegul Rusiją perima Kiniją nes jie tikrai ten švarą įves visais aspektais !. Rusai tik džiaugsis Kinais kurie išvaduos Rusiją nuo idiotizmas ir korupcijos, ir be jokių abejonės Kinai, Japonai, Korėjai pakels Rusų gyvenimo lygį į aukštumas !.

matosi

matosi portretas
is visko kol jav vyksta /gorilos/ rinkimai oczv pesasi su kgb ir vykdo karus sirijoje ukrainoje kinai nesnaudzia ir leidzia ir toliau jiems kaip gaidziams rodyti savo jiega ir arogancija kuri gali baigtis abieju fiasko o kas tada ? ogi tada kinai ir perims kontrole ir nebus kam pasipriesint nes ta procesa greitina ir /pabegeliai/ su musulmonu kamikadzemis ir i tai /politikai/ visai nereaguoja ir leidzia ir toliau kokiai merkel ar panasiai bobulei ir toliau vesti savo avinus i prazuti o vilkas jau netoli...

DJ

DJ  portretas
Kinai jūs pagaliau išvystykite Rusiją visais aspektais nes ji pati jokiais būdais nesugeba ! Be to jums dėka jūsų milijardinio žmonių kiekio reikia daugiau teritorijų !. Rusija labai tinka tam, be to patys Sibiro gyventojai nori tvarkos kaip Kinijoje nes juos juodai užkniso Maskvos režimas juis elgiantis čiulpa visus jų gamtinius resursus , o jie gauna kauliukų pagraužti kaip kokiems nuolankiems šūnams !.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių