Quantcast

Kaune sukurta ligonių slaugos inovacija

  • Teksto dydis:

Startuolių inkubatoriuje KTU „Startup Space“ gimusi inovacija sulaukė tarptautinio pripažinimo – visą birželio mėnesį ji buvo vystoma viename geriausių pasaulyje Berklio universiteto (JAV) verslo akseleratoriuje. Kauno technologijos universiteto (KTU) absolventų sukurta slaugos lova tūkstančiams ligonių gali padėti išvengti komplikacijų ir mirčių dėl pragulų.

Lovą sukūrusiems įmonės „Alovita“ atstovams apsilankyti ir sudalyvauti Berklio universiteto antreprenerystės ir technologijų inkubatoriuje („Sutardja Center for Entrepreneurship & Technology“, CET) galimybę suteikė „Inoveks“ projektas, kurį kartu su partneriais vykdo Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA).

Vienas pagrindinių kelionės tikslų buvo susipažinti su JAV rinka ir jos teikiamomis galimybėmis bei pristatyti savo idėjas. Įmonės atstovus priėmė ir pagrindiniu mentoriumi buvo CET vykdomasis direktorius Kenas Singeris, ne kartą viešėjęs KTU.

Visą birželio mėnesį „Alovita“ vadovai Vaidas Talačka bei Andrius Darulis dalyvavo susitikimuose su medicinos srities profesionalais iš viso pasaulio, pristatė daugiafunkcinę slaugos lovą su šoninio pavertimo funkcija. Jaunieji antrepreneriai bendravo su geriausiais medicinos bei kitų sričių inžinieriais, kurie pasidalino apie savo kuriamus technologinius sprendimus ir naujausią čiužinių įrangą.

Lietuviai dalyvavo Berklio universiteto mentorystės programoje, kurios metu startuoliams buvo stengiamasi suteikti žinių kaip kurti ir vystyti verslą, išlikti konkurencingoje rinkoje neatsiliekant nuo lyderių, taip pat, mentoriai noriai dalinosi gerąja praktika (ang. „know-how“). V. Talačkai ir A. Daruliui buvo parodyta, kaip veikia akseleratorius, jie susipažino su JAV verslo rinka bei potencialiais investuotojais.

Daug teigiamų įspūdžių įmonės atstovams paliko Berklio universiteto San Fransisko medicinos universitetas. Joje dažnai rengiami susitikimai, kuriuose pristatomos ir aptariamos naujausios inovacijos.

„Lietuvoje nėra tokios erdvės ir galimybių, kur įmonė galėtų koncentruotai susitikti su medicinos srities mokslo specialistais ir aptarti rūpimus klausimus. Vertiname tokias galimybes“,  – sakė KTU „Startup Space“ vadovas Liutauras Palaitis.

Jam pritarė ir V. Talačka: „Mūsų įmonė turėjo progą pristatyti slaugos lovą, pabendrauti su ekspertais, aukščiausios klasės profesionalais ir daugiau sužinoti apie pačius naujausius medicinos įrenginius, pragulų prevencijos technologijas, veikiančius medicinos srityje. Tai išskirtinė galimybė sutikti ir pabendrauti su rinkos lyderiais, kurie pasaulį veda į priekį ir skatina tobulėti“.

Viešnagės JAV metu „Alovita“ vadovai daugiafunkcinių slaugos lovų naudą visuomenei ir galimybes šalies bei tarptautinėse rinkose aptarė ir su Lietuvos ūkio ministru Evaldu Gustu, generaliniu konsulu Dariumi Gaidžiu, MITA vadovu Arūnu Karlonu, „Verslios Lietuvos“ atstove San Fransiske Diana Plačiakiene bei eksporto direktore Jurgita Butkevičiene.

Perspektyvios inovacijos autorių įsitikinimu, mėnuo Berklio verslo akseleratoriuje ne tik suteikė įvairiapusiškos patirties, bet ir naujų idėjų, kurios turėtų prisidėti prie įrenginio tobulinimo ir tolesnio produkto vystymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių