Quantcast

Kaip iš fantastinio filmo: dalykai, kuriuos gali modernūs šaldytuvai

  • Teksto dydis:

Ilgą laiką šaldytuvas priklausė nuobodžiųjų buitinių prietaisų kategorijai. Neišvengiamai reikalingas, tačiau tik dėl vienos funkcijos – išlaikyti maistą kaip įmanoma ilgiau šviežią.

Vis tik pastaraisiais metais technologijų gamintojai suskubo pakeisti šaldytuvo įvaizdį. Kokios naujos funkcijos būdingos moderniausiems šaldytuvams?

Produktų užsakymas

Apsipirkimas internetu, atliekant užsakymus kompiuteriu arba išmaniuoju telefonu, nebėra naujiena nei užsienyje, nei mūsų šalyje. O kaip jums patiktų užsisakyti maistą tiesiai iš šaldytuvo? Pastaruoju metu, didieji buitinės elektronikos gamintojai kooperuojasi kartu su maisto produktų tiekėjais, tam, kad taip apsipirkti galėtų moderniausių šaldytuvų savininkai.

Kaip teigia M. Ramanavčius, „Samsung Electronics Baltics“ buitinės elektronikos pardavimų padalinio Lietuvoje vadovas, naujausiuose šaldytuvuose integruojami „touch screen“ ekranai, Wi-Fi ir specialios užsakymams atlikti skirtos aplikacijos. Visa tai tam, kad žmogus peržiūrėjęs, ko trūksta šaldytuve, ir matydamas parduotuvės asortimentą ekrane, galėtų akimirksniu užsisakyti reikiamų produktų.

Sąsaja su išmaniuoju telefonu

Ekspertai neabejoja, kad šaldytuvo funkcijas labai smarkiai praplės daiktų internetas, tai yra, kai daiktai internetu jungiasi tarpusavyje. „Moderniausi šaldytuvai jau dabar suderinami su išmaniaisiais telefonais. Pavyzdžiui, neseniai įvykusioje buitinės elektronikos parodoje Berlyne buvo pristatyti „Samsung Family Hub“ šaldytuvai. Juose esantį turinį galima peržiūrėti išmaniajame telefone, net ir nebūnant namuose, o, pavyzdžiui, vaikštant parduotuvėje. Šaldytuvai viduje turi integruotas kameras, kurių fiksuojamas turinys matomas telefono ekrane“, – pasakoja M. Ramanavičius.

Dar viena naujovė – galimybė neatidarius šaldytuvo sužinoti jame esančių produktų galiojimo terminus. Anot pašnekovo, nuolatinių inovacijų dėka, naujausi šaldytuvai patys primena, kada baigiasi jūsų pieno galiojimo laikas. „Žmogus tiesiog turi įvesti konkretaus produkto galiojimo datą specialioje šaldytuvo programėlėje ir besibaigiant jo galiojimo terminui šis matys pranešimą šaldytuvo arba išmaniojo telefono ekrane“, – paaiškina M. Ramanavičius.

Vietoje pramogų centro

Sunku patikėti, bet gamintojai mūsų dienomis šaldytuvą mato ir kaip pramogų platformą. Naujausi modeliai ant durelių esančiuose ekranuose gali transliuoti televiziją, o įtaisyti garsiakalbiai leidžia klausytis muzikos. Kaip teigia, M. Ramanavičius, taip dar labiau praplečiamas šaldytuvo funkcionalumas, be to, virtuvėje sutaupoma vietos, nes šis atstoja televizorių ir muzikinį centrą.

„Dar vienas dalykas - naujausiuose šaldytuvuose, tiksliau juose integruotuose ekranuose, atsirado galimybė žymėti šeimos narių darbų kalendorių, svarbiausius įvykius, dalintis nuotraukomis ir priminimais. Šaldytuvą turbūt bent kartą per dieną praveria kiekvienas šeimos narys, todėl svarbi informacija taip pat neturėtų likti nepastebėta“, – įsitikinęs pašnekovas.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

goldenSEA

goldenSEA portretas
geras
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių